Artikel top billede

Streaming: Flere år på isen med bundfrossen Coster-Waldau

Netflix-filmen Against the Ice premiere fortæller historien om en af de mest utrolige danske ekspeditioner.

Når nutidens eventyrere tager til Arktis, har de gasbrændere, rigelige forsyninger og moderne grej i bunkevis. Går det alligevel helt galt, kan man for det meste gribe satellittelefonen og ringe efter en helikopter.

Alligevel er kulden en hård modstander, og det er svært forestille sig de omstændigheder, fortidige ekspeditioner måtte håndtere.

Det kan man få en idé om i Nicolai Coster-Waldaus nye film Against the Ice, der har premiere 2. marts på Netflix.

Den handler om en af de mest utrolige danske polarbedrifter, nemlig Alabama-ekspeditionen (1909-1912), der drog tog ud for at lede efter overlevende eller omkomne fra den katastrofale Danmark-ekspedition i det nordøstlige Grønland.

I Against the Ice spiller Coster-Waldau selv ekspeditionens leder Ejnar Mikkelsen, der tager på en månedlang slædetur med maskinmester Iver P. Iversen (spillet af Joe Cole).

De bliver forsinket undervejs, formodes døde af resten af ekspeditionen, forlades og må klare sig i årevis på egen hånd i den arktiske ødemark uden reelt håb om redning.

Historien er ikke bare sand, men også så god at det er lidt utroligt, at den først bliver til film nu.

Men bedre sent end aldrig, og med Nicolai Coster-Waldaus tætte personlige tilknytning til Grønland formodes den at være i gode hænder.

Desuden er Charles Dance – der blandt andet spillede bundkyniske Tywin Lannister i Game of Thrones – med, og det bliver de færreste film dårligere af.

Se traileren her.

For øvrigt har vi tidligere skrevet om den fremragende podcast Den yderste grænse, der også har et afsnit om netop Mikkelsens og Iversens strabadser, der bestemt er værd at tilbringe en lille time i selskab med. Læs mere om de enkelte afsnit her (kan også findes på alle gængse podcasttjenester).

Titel: Against the Ice, Premiere 2. marts på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere