Artikel top billede

Streaming: Flere år på isen med bundfrossen Coster-Waldau

Netflix-filmen Against the Ice premiere fortæller historien om en af de mest utrolige danske ekspeditioner.

Når nutidens eventyrere tager til Arktis, har de gasbrændere, rigelige forsyninger og moderne grej i bunkevis. Går det alligevel helt galt, kan man for det meste gribe satellittelefonen og ringe efter en helikopter.

Alligevel er kulden en hård modstander, og det er svært forestille sig de omstændigheder, fortidige ekspeditioner måtte håndtere.

Det kan man få en idé om i Nicolai Coster-Waldaus nye film Against the Ice, der har premiere 2. marts på Netflix.

Den handler om en af de mest utrolige danske polarbedrifter, nemlig Alabama-ekspeditionen (1909-1912), der drog tog ud for at lede efter overlevende eller omkomne fra den katastrofale Danmark-ekspedition i det nordøstlige Grønland.

I Against the Ice spiller Coster-Waldau selv ekspeditionens leder Ejnar Mikkelsen, der tager på en månedlang slædetur med maskinmester Iver P. Iversen (spillet af Joe Cole).

De bliver forsinket undervejs, formodes døde af resten af ekspeditionen, forlades og må klare sig i årevis på egen hånd i den arktiske ødemark uden reelt håb om redning.

Historien er ikke bare sand, men også så god at det er lidt utroligt, at den først bliver til film nu.

Men bedre sent end aldrig, og med Nicolai Coster-Waldaus tætte personlige tilknytning til Grønland formodes den at være i gode hænder.

Desuden er Charles Dance – der blandt andet spillede bundkyniske Tywin Lannister i Game of Thrones – med, og det bliver de færreste film dårligere af.

Se traileren her.

For øvrigt har vi tidligere skrevet om den fremragende podcast Den yderste grænse, der også har et afsnit om netop Mikkelsens og Iversens strabadser, der bestemt er værd at tilbringe en lille time i selskab med. Læs mere om de enkelte afsnit her (kan også findes på alle gængse podcasttjenester).

Titel: Against the Ice, Premiere 2. marts på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere