Artikel top billede

(Foto: TinyMobileRobots)

Kæmpe tysk værktøjskoncern køber fjerdedel af dansk robotsucces

Stihl-koncernen køber sig ind i Aarhusianske TinyMobileRobots. Et drømmescenarie, siger grundlæggeren.

For motorsavs-aficionados er tyske Stihl et overordentlig velkendt mærke og faktisk en af pionererne inden for udvikling af motoriserede save.

Nu har Stihl-koncernen kastet sin kærlighed på en dansk robotsucces i Aarhus.

Stihl har overtaget statens ejerandel på 23 procent i TinyMobileRobots, og det er grundlægger og CEO Jens Peder Kristensen ganske godt tilfreds med.

“At vi nu kan se frem til en så stærk partner som Stihl, er intet mindre end et drømmescenarie. Sammen har vi en pulje af viden, erfaring og kompetencer, som vi kan bringe i spil på begge sider af bordet, og derudover kan vi fra dag ét nyde godt af Stihls verdensomspændende forhandlernetværk. Vi bevarer vores status som selvstændig virksomhed og kan samtidig trække på Stihls erfaring til at accelerere vores vækst yderligere. Jeg er på godt jysk meget, meget tilfreds, siger Jens Peder Kristensen.

TinyMobileRobots har på få år indtaget en stor del af verdensmarkedet for opstregningsrobotter til sportsbaner og infrastrukturopgaver.

Stihl producerer motorredskaber, skovmaskiner og robotplæneklippere til hobbyfolk og professionelle. Især Stihls robotplæneklippere har en naturlig snitflade til TinyMobileRobots’ selvkørende robotter til opstregning.

Satser på USA

TinyMobileRobots har alene i USA på få år erobret mere end halvdelen af markedet. Da det også er et af Stihls vækstmarkeder, ser parterne store synergieffekter og muligheder for udvikling. Ikke mindst fordi TinyMobileRobots’ opstregningsrobotter i høj grad passer med kundernes ønske om et bæredygtigt produkt, der er batteridrevet og som reducerer forbruget af opstregningsmaling betragteligt.

Det tager op til fem timer for en erfaren opstregningsmand at tegne en fodboldbane op første gang. En robot fra TinyMobileRobots kan gøre det på 20 minutter, og derfor er der en kæmpe tidsmæssig og økonomisk gevinst ved at lade en robot stå for opstregningen.

Til dato har TinyMobileRobots’ TinyLineMarker opstreget 778.332 baner rundt om i verden. Ud over opstregningsrobotterne udvikler og producerer TinyMobileRobots opstregningsrobotter til landmålere og entreprenører, indendørs PropTech-robotter samt robotter til formarkering af vejbaner i lufthavne og på lande- og motorveje.