Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-virksomhed henter millioninvestering til medicinalområdet / Amerikansk teleselskab fyrer alle uvaccinerede medarbejdere / Warren Buffet tjener knap 10 milliarder på Apple-aktier på et døgn

Dansk it-virksomhed henter millioninvestering til medicinalområdet. Amerikansk teleselskab fyrer alle uvaccinerede medarbejdere. Warren Buffet tjener knap 10 milliarder på Apple-aktier på et døgn. Microsoft-topchef hædret af den indiske regering. Dansk HR-techvirksomhed solgt til svensk konkurrent.

Godmorgen her fra dagens første it-nyhedsoverblik.

Vi lægger ugen ud med at se på de korte it-nyheder, der præger den sidste dag i januar.

Bag tasterne er Jakob Schjoldager, der har sammensat dagens overblik for dig. God fornøjelse.

Dansk it-virksomhed henter millioninvestering til medicinalområdet

It-virksomheden TracInnovations har sikret sig en investering fra sin eksisterende ejerkreds på 11,4 millioner amerikanske dollar. Det svarer til godt 75 millioner kroner.

Selekabet operer inden for medicinalområdet og udvikler en løsning, der muliggør MR-scanning af børn og voksne, der har svært ved at ligge stille under scanningen.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

TracInnovations er stiftet i 2015 og pengene er blandt andet hentet fra virksomhedens nuværende investorer og det britiske venturekapitalfirma West Hill Capital.

“Vi er gået målrettet efter anerkendte forskningsinstitutioner, der kan være med til at dokumentere fordelene ved vores løsning og bidrage til den videre udvikling ud mod det kliniske marked. Vores partnerskaber med disse forskningsinstitutioner har gjort det muligt for os at nå så langt, som vi er kommet allerede, og vi kan se, at vi er med til at påvirke hele MR-industrien. Vores teknologi sikrer markant bedre billeder af hjernen og sparer børn for bedøvelse, hvorved vi mindsker risikoen for de potentielt skadelige bivirkninger,” siger Dale Flanders, CEO i TracInnovations.

Amerikansk teleselskab fyrer alle uvaccinerede medarbejdere

Alle medarbejdere hos den amerikanske teleoperatør T-Mobile, der ikke er vaccineret mod Covid-19, vil blive fyret fra selskabet.

Det gælder alle medarbejdere, der ikke har fået begge vaccine-stik inden 2. april, skriver The Verge.

T-Mobile, der er ejet af tyske Deutsche Telecom, kræver i dag vaccinepas på alle sine medarbejdere, og derfor er det et krav at være fuldt vaccineret, hvis man vil beholde sit arbejde hos koncernen.

”Vi har fortalt vores medarbejdere, at vi kræver, at alle administrative medarbejdere skal være fuldt vaccineret inden 2. april,” oplyser selskabet i en meddelelse til mediet.

Her gør man det samtidig klart, at der kan være ”begrænsede undtagelser” for “bestemte roller, lokationer og gyldige grunde til undtagelser.”

Warren Buffet tjener knap 10 milliarder på Apple-aktier på et døgn

På bare en enkelt dag har den amerikanske superinvestor Warren Buffet tjent 9,8 milliarder kroner på sine Apple-aktier.

Det skriver mediet CNBC.

Apple-aktierne tog et pænt nøk opad fredag efter selskabet præsenterede sit kvartalsregnskab, og det gav altså flere penge til investorerne.

Det er gennem selskabet Berkshire Hathaway, at Buffet ejer aktierne i den amerikanske it-virksomhed. Selskabet har investeret i Apple siden 2016 og ejer i dag intet mindre end 887.136.000 Apple-aktier.

Microsoft-topchef hædret af den indiske regering

Administrerende direktør for Microsoft, Satya Nadella, har modtaget en af de øverste civile ordner fra den indiske regering.

Det skriver Microsoft-topchefen på Twitter.

Nadella modtager Padma Bhushan-ordnen, der bliver tildelt af den indiske regering til personer, der har opnået stor anerkendelse inden for deres område, der blandt andet har bidraget til offentlig tjeneste.

“Det er en ære at modtage Padma Bhushan-ordnen og at blive anerkendt med så mange ekstraordinære mennesker. Jeg er taknemmelig over for præsidenten, Premierministeren og det indiske folk og jeg ser frem til at fortsætte mit arbejde med mennesker i hele Indian med at bruge teknologi til at opnå mere,” skriver Satya Nadella, der er født i Indien på Twitter.

Dansk HR-techvirksomhed solgt til svensk konkurrent

Virksomheden Innomate er blevet solgt til den svenske konkurrent 24sevenOffice.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

“For Innomate er 24SevenOffice det helt rigtige match, og vi glæder os til samarbejdet, som vi har store forventninger til. Vi bliver en del af noget større, hvor vi sammen med 24SevenOffice kan drive vores HR-løsning endnu videre, og lade den blive en vigtig brik i en bred produktportefølje bestående af både standalone moduler og komplette forretningssystemer. Vores virksomheder og løsninger komplementerer hinanden og åbner for nye muligheder og markeder, som kan sikre en fortsat stærk drift og udvikling af vores forretninger,” lyder det fra selskabets administrerende direktør Karsten Jørgensen.

Siden 1999 har Innomate udviklet og solgt webbaserede løsninger til HR. Med salget håber selskabet på at kunne skalere sit HR-værktøj uden for Danmarks grænser.

“Vi er glade for at byde Innomates fantastiske medarbejdere og kunder velkommen i 24SevenOffice-familien. Innomate medbringer meget efterspurgt kompetence og erfaring indenfor HR og software, som vil skabe klare synergier med vores eksisterende produkter og kundeportefølje, både på det nordiske og amerikanske marked. Der er også et stort uudnyttet potentiale for 24SevenOffice på det danske marked, og dette opkøb manifesterer 24SO’s hypervækstrejse fremadrettet,” siger Eirik Aalvik Stranden, CEO i 24SevenOffice Group AB.