Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Nationalbanken åbnen for at acceptere digital betaling

Efter at have afvist teknologien bag mange digitale betalingsformer er Nationalbanken nu klar til at se nærmere på digitale centralbankpenge og blockchain-teknologien, lyder det nu fra nationalbankdirektøren.

Den danske Nationalbank kaster sig nu også ind i diskussionen om en mere digital, dansk økonomi.

Efter længere tids tøven indrømmer Nationalbankdirektør Signe Krogstrup nu, at den danske nationale bank skal satse mere på den digitale økonomi.

Det skriver Børsen.

“Vi har medarbejdere, som udelukkende beskæftiger sig med CBDC (digital valuta udstedt af centralbanker, red.) og de her nye teknologier, og vi har lavet en ny taskforce med et strategisk fokus på at afdække digitalisering og nye teknologier, og hvordan det har betydning for den finansielle sektor,” siger hun til avisen.

Samtidig indrømmer Signe Krogstrup, at man har været for tøvende med at kommunikere klart om strategien for digital valuta i Danmark.

Nationalbanken har flere gange afvist, at man vil kaste sig ind i udviklingen af en decideret dansk e-krone. Den plan fastholder banken stadig over for Børsen. I hvert fald når det gælder brug blandt private.

Tidligere har Nationalbanken også hældt Facebooks planer for en digital valuta ned ad brættet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere