Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Nationalbanken åbnen for at acceptere digital betaling

Efter at have afvist teknologien bag mange digitale betalingsformer er Nationalbanken nu klar til at se nærmere på digitale centralbankpenge og blockchain-teknologien, lyder det nu fra nationalbankdirektøren.

Den danske Nationalbank kaster sig nu også ind i diskussionen om en mere digital, dansk økonomi.

Efter længere tids tøven indrømmer Nationalbankdirektør Signe Krogstrup nu, at den danske nationale bank skal satse mere på den digitale økonomi.

Det skriver Børsen.

“Vi har medarbejdere, som udelukkende beskæftiger sig med CBDC (digital valuta udstedt af centralbanker, red.) og de her nye teknologier, og vi har lavet en ny taskforce med et strategisk fokus på at afdække digitalisering og nye teknologier, og hvordan det har betydning for den finansielle sektor,” siger hun til avisen.

Samtidig indrømmer Signe Krogstrup, at man har været for tøvende med at kommunikere klart om strategien for digital valuta i Danmark.

Nationalbanken har flere gange afvist, at man vil kaste sig ind i udviklingen af en decideret dansk e-krone. Den plan fastholder banken stadig over for Børsen. I hvert fald når det gælder brug blandt private.

Tidligere har Nationalbanken også hældt Facebooks planer for en digital valuta ned ad brættet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere