Artikel top billede

Nationalbanken tvivler på at Facebooks omstridte kryptovaluta får stor udbredelse i Danmark

Facebooks kryptovaluta libra får næppe en udbredelse i Danmark, der får betydning for Nationalbankens kerneopgaver, vurderer banken selv.

Den danske nationalbank tvivler på, at Facebooks omstridte kryptovaluta libra kommer til at nyde nogen større udbredelse i Danmark.

Det oplyser Nationalbanken i en mail afsendt til Berlingske.

”I Danmark har vi hurtige og sikre indenlandske betalinger, og alle har adgang til en basal konto i banken. Derfor er det ikke oplagt, at Libra, hvis det overhovedet bliver til noget, skulle blive udbredt herhjemme i en grad, som giver overvejelser i forhold til Nationalbankens kerneopgaver, altså sikre betalinger, finansiel stabilitet og stabile priser,” lyder det i mailen til Berlingske fra Nationalbanken.

Læs også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"

Kan afhælpe reelle problemer

Den danske nationalbank påpeger dog, at Facebooks løsning kan afhjælpe en række helt relle problemer med grænseoverskridende problemer, som både er dyre og langsomme. Et problem der ifølge banken især rammer lavindkomstgrupper.

I mailen afviser Nationalbanken ligeledes, at den – eventuelt i samarbejde med andre europæiske centralbanker – overvejer et lignende krypto-initiativ.

Det er første gang, at den danske nationalbank udtaler sig om Facebooks kontroversielle kryptoplaner, der ellers er blevet mødt med hård kritik fra andre centralbanker rundt omkring i verden.

Eksempelvis har Frankrigs finansminister Bruno Le Maire har allerede i et interview med Bloomberg slået fast, at Facebooks valuta “ikke kan” og “aldrig må” få status som en selvstændig valuta

Samtidig har G7-landene (Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA) meddelt, at de vil undersøge de mulige konsekvenser for verdensøkonomien, hvis en kryptovaltua som libra får fodfæste, og i en høring i det amerikanske senat blev valutaen kritiseret af flere politikere, der stemplede den som et farligt eksperiment.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere