Artikel top billede

Nationalbanken tvivler på at Facebooks omstridte kryptovaluta får stor udbredelse i Danmark

Facebooks kryptovaluta libra får næppe en udbredelse i Danmark, der får betydning for Nationalbankens kerneopgaver, vurderer banken selv.

Den danske nationalbank tvivler på, at Facebooks omstridte kryptovaluta libra kommer til at nyde nogen større udbredelse i Danmark.

Det oplyser Nationalbanken i en mail afsendt til Berlingske.

”I Danmark har vi hurtige og sikre indenlandske betalinger, og alle har adgang til en basal konto i banken. Derfor er det ikke oplagt, at Libra, hvis det overhovedet bliver til noget, skulle blive udbredt herhjemme i en grad, som giver overvejelser i forhold til Nationalbankens kerneopgaver, altså sikre betalinger, finansiel stabilitet og stabile priser,” lyder det i mailen til Berlingske fra Nationalbanken.

Læs også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"

Kan afhælpe reelle problemer

Den danske nationalbank påpeger dog, at Facebooks løsning kan afhjælpe en række helt relle problemer med grænseoverskridende problemer, som både er dyre og langsomme. Et problem der ifølge banken især rammer lavindkomstgrupper.

I mailen afviser Nationalbanken ligeledes, at den – eventuelt i samarbejde med andre europæiske centralbanker – overvejer et lignende krypto-initiativ.

Det er første gang, at den danske nationalbank udtaler sig om Facebooks kontroversielle kryptoplaner, der ellers er blevet mødt med hård kritik fra andre centralbanker rundt omkring i verden.

Eksempelvis har Frankrigs finansminister Bruno Le Maire har allerede i et interview med Bloomberg slået fast, at Facebooks valuta “ikke kan” og “aldrig må” få status som en selvstændig valuta

Samtidig har G7-landene (Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA) meddelt, at de vil undersøge de mulige konsekvenser for verdensøkonomien, hvis en kryptovaltua som libra får fodfæste, og i en høring i det amerikanske senat blev valutaen kritiseret af flere politikere, der stemplede den som et farligt eksperiment.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere