Nationalbanken tvivler på at Facebooks omstridte kryptovaluta får stor udbredelse i Danmark

Facebooks kryptovaluta libra får næppe en udbredelse i Danmark, der får betydning for Nationalbankens kerneopgaver, vurderer banken selv.

Den danske nationalbank tvivler på, at Facebooks omstridte kryptovaluta libra kommer til at nyde nogen større udbredelse i Danmark.

Det oplyser Nationalbanken i en mail afsendt til Berlingske.

”I Danmark har vi hurtige og sikre indenlandske betalinger, og alle har adgang til en basal konto i banken. Derfor er det ikke oplagt, at Libra, hvis det overhovedet bliver til noget, skulle blive udbredt herhjemme i en grad, som giver overvejelser i forhold til Nationalbankens kerneopgaver, altså sikre betalinger, finansiel stabilitet og stabile priser,” lyder det i mailen til Berlingske fra Nationalbanken.

Læs også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"

Kan afhælpe reelle problemer
Den danske nationalbank påpeger dog, at Facebooks løsning kan afhjælpe en række helt relle problemer med grænseoverskridende problemer, som både er dyre og langsomme. Et problem der ifølge banken især rammer lavindkomstgrupper.

I mailen afviser Nationalbanken ligeledes, at den – eventuelt i samarbejde med andre europæiske centralbanker – overvejer et lignende krypto-initiativ.

Det er første gang, at den danske nationalbank udtaler sig om Facebooks kontroversielle kryptoplaner, der ellers er blevet mødt med hård kritik fra andre centralbanker rundt omkring i verden.

Eksempelvis har Frankrigs finansminister Bruno Le Maire har allerede i et interview med Bloomberg slået fast, at Facebooks valuta “ikke kan” og “aldrig må” få status som en selvstændig valuta

Samtidig har G7-landene (Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA) meddelt, at de vil undersøge de mulige konsekvenser for verdensøkonomien, hvis en kryptovaltua som libra får fodfæste, og i en høring i det amerikanske senat blev valutaen kritiseret af flere politikere, der stemplede den som et farligt eksperiment.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
IT-JOB

J. H. Schultz Information A/S

Udviklere til legal tech

Hansen Technologies Denmark A/S

Senior Network Engineer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Airtames medstifter og CEO Jonas Gyalokay stopper på posten: Indsætter CFO som ny direktør
Medstifter af Airtame, Jonas Gyalokay, stopper som topchef i selskabet. Han fortsætter i stedet som bestyrelsesformand, mens Airtames CFO bliver administrerende direktør. Få indblik i ledelsesrokaden her:
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.