Artikel top billede

BlackBerry vil sælge patenter for fire milliarder kroner

En af 00’ernes mest brugte og højest elskede telefoner BlackBerry er i færd med at sælge ud af et hav af patenter for op mod fire milliarder kroner.

BlackBerry, det ikoniske mobiltelefon-mærke med sin storhedstid fra 00'erne, er på vej med et kæmpe patentsalg, der kan indbringe op mod fire milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Der er primært tale om ældre patenter relateret til mobile enheder, meddelelsesfunktioner og trådløst netværk.

Køberen af BlackBerrys arsenal af patentaktiver er en såkaldt special purpose vehicle (SPV) ved navn Catapult IP Innovations.

Ifølge BlackBerry vil frasalget af patenter påvirke kundernes brug af BlackBerrys produkter eller tjenester.

Salget kommer kort efter, at BlackBerry i begyndelsen trak stikket på en række af selskabets mest populære enheder.

Telefoner og tablets, der anvender styresystemerne Blackberry 10, Blackberry 7.1 eller tidligere samt Blackberry PlayBoook fungerer således ikke længere pålideligt efter 4. januar.

Det betyder dog samtidig, at nyere Blackberry-telefoner, der er udstyret med Android-styresystemet, ikke er omfattet af udmeldingen.

Engang kendt for sine telefoner med et lille fysisk QWERTY-tastatur og BBM-instant messaging-tjenesten, er BlackBerrys kerneforretninger i dag cybersikkerhed og software, der bruges af bilproducenter.
IT-JOB

Sentia Denmark A/S

License Manager

Bunker Holding A/S

Frontend Developer

Formpipe Software A/S

To it-supportere søges
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere