Artikel top billede

Google-ejer lander rekordstort overskud: “Væksten er ustoppelig”

Den amerikanske it-gigant Alphabet, der står bag Google, har præsenteret et rekordstort overskud i sit seneste regnskab, hvor blandt andet omsætningen voksede med mere end en tredjedel.

Salget fra Googles annoncere-forretning skubber moderselskabet Alphabets regnskab til et rekordstort niveau.

Omsætningen hos it-giganten endte på 75,3 milliarder dollar i fjerde kvartal. En omsætning der særligt er drevet af Googles enorme annonceforretning, der er den største i verden.

Dermed er væksten hos Googles moderselskab vokset med mere end 30 procent.

Googles annonceforretning er en afgørende drivkraft i regnskabet. 61,2 milliarder dollar kommer alene fra annoncer hos søgegiganten. Samtidig står annoncer på Youtube for 8,6 milliarder dollar.

Det får Google-analytikeren Sophie Lund-Yates til at konstatere over for Reuters, at væksten i Googles annonceforretning er ustoppelig inden for nogen realistisk fremtid.

“Pandemien har accelereret verdens afhængighed af digital annoncering. Det føles pludselig fuldstændig forældet at sidde og se reklamer på tv eller i gadebilledet i en tid, hvor man er afhængig af streaming og sin mobiltelefon,” siger analytikeren til nyhedsbureauet.

Googles cloud-forretning er et af de mindre ben i selskabets regnskab. Den bidrager til omsætningen med 5,5 milliarder dollar.

De positive resultater har fået Alphabet-aktien til at stige med otte procent udmiddelbart efter regnskabet.

Lønstigninger til Google-chefer

De imponerende resultater fik Alphabet til allerede i begyndelsen af januar til at udbetale millionbonusser til en række topchefer.

Fire Google-chefer kan se frem til en stigning i deres grundløn fra 650.000 dollar til én million dollar. Omregnet til danske kroner ender de fire direktører med hver at kunne hæve 6,5 millioner.

I Europa er Google sammen med flere andre techgiganter under et hårdt pres fra myndighederne på en række områder, men det er ikke noget der påvirker selskabets imponerende vækst.