Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google deler lønstigninger ud til en række topchefer: Får trecifret millionbonus

Efter rekordhøje resultater har Googles moderselskab Alphabet uddelt store millionbonusser og lønforhøjelser til nogle af selskabets øverste chefer.

En række topchefer hos Google kan se frem til markante lønstigninger og aktiebonusser i millionklassen.

Det sker efter selskabet har overrasket alle med imponerende resultater i løbet af 2021.

Googles finansdirektør Ruth Porat, juridiske chef Kent Walker, chef for søgemaskinen Prabhakar Raghavan og Philipp Schindler, der er forretningsansvarlig hos selskabet har fået en markant lønstigning, oplyser moderselskabet Alphabet.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

De fire Google-chefer kan se frem til en stigning i deres grundløn fra 650.000 dollar til én million dollar. Omregnet til danske kroner ender de fire direktører med hver at kunne hæve 6,5 millioner.

Udover den enorme lønstigning så kan alle fire chefer også se frem til at modtage en aktie bonus hver på mellem 23 og 35 millioner dollar. Det svarer til 150 millioner og 229 millioner danske kroner.

Aktierne udgør både aktieoptioner og bonusser ud fra, hvor godt de klarer det kommende år.

Bonusmillioner bliver uddelt efter Google i slutningen af oktober kunne notere sig et overskud på 100 milliarder dollar.

Samtidig løftede selskabet omsætning med 41 procent i løbet af tredje kvartal. Det var særligt cloud-forretningen og Googles kendte søgemaskine, der var med til at sikre det imponerende overskud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere