Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Det Hvide Hus advarer Europa mod alvorlige cyberangreb fra Rusland

Cyberangreb kan være en del af startegien, hvis Rusland vil destabilisere Ukraine og invadere landet, lyder advarslen fra den amerikanske regerings øverste cybersikkerhedsrådgivere.

Rusland kan være på vej med alvorlige cyberangreb mod Europæiske lande i en invasion af Ukraine.

Sådan lyder advarslen fra den amerikanske præsident Joe Bidens vicenational rådgiver for cyber- og ny teknologi, Anne Neuberger.

Det skriver Reuters.

Advarslen fra de amerikanske myndigheder kommer efter flere uger, hvor Ruslands aktiviteter omkring den ukrainske grænse, har fået flere vestlige lande til at frygte en invasion.

"Vi har advaret om det her (potentielle cyberangreb, red.) i uger og måneder både offentligt og privat. Rusland har brugt cybervåben som et centralt komponent over det seneste årti, inklusiv i Ukraine," siger Anne Neuberger ifølge nyhedsmediet.

Spændingerne mellem Ukraine og Rusland har allerede fået flere virksomheder til at forberede sig på fysiske angreb mod deres it-specialister i landet eller forberede sig på angreb i Danmark.

Det gælder blandt andet for Danske Bank, der mener det er realistisk at banken kan ende i skudlinjen i en eventuel konflikt.

Tidligere på året blev Ukraine ramt af et omfattende hackerangreb, der blandt andet lukkede ned for alle offentlige hjemmesider.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere