Artikel top billede

Amazon sprænger lønrammen: Nu kan grundlønnen lyde på 2,3 millioner kroner

Amazon skruer lønrammen op med 120 procent for at holde fast i sin bedste medarbejdere.

Den amerikanske e-handelsgigant laver gevaldigt om på sin interne retningslinjer for hvor høj en grundløn må være hos selskabet.

Fra at have et loft på 160.000 amerikanske dollar som årlig aflønning som et absolut maksimum for en grundløn, hæves loftet nu til 350.000 dollar.

Det svarer til et løft på 120 procent og omsat til danske kroner vil en maksimal grundløn lyde på 2,28 millioner kroner mod godt 1,04 millioner før.

Det skriver Bloomberg på baggrund af et internt notat, som selskabet har sendt til sine medarbejdere.

”Det her år har budt på et usædvanligt kompetitivt arbejdskraftmarked, og efter grundig analyse af vores muligheder, med forretningens model for øje og med behovet for at være konkurrencedygtig når det gælder at tiltrække og fastholde talent, har vi besluttet at introducere et markant større løft i vores kompensationsstruktur end sædvanligt,” lyder det i beskeden.

Rammerne for lønstigningerne gør sig gældende globalt, lyder det og vil berøre job på tværs af organisationen.

Amazons nye lønstruktur er blot endnu et tiltag i et glohedt arbejdskraftsmarked. Siden nytår har blandt andet Microsoft, Intel og Facebook lokket talenter ud af tech-giganten Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere