Artikel top billede

De stigende energipriser tvinger datacentre til at tænke grønt

De stigende priser på energi og vand kan være første lille skridt mod en gønne - og energieffektive - omstilling hos de store datacentre.

Strømenergi er pulsårsen, der holder liv i verdens datacentre. Lige nu oplever hele Danmark en markant stigning i enegipriserne, og det er noget der kan mærkes på regbnskaberne rundt om i de danske datacentre.

Men selv om det er træsl at betale højere priser for energi, så kan stigningerne have en gavnlig effekt på den grønne omstilling. Det mener formand for datacenterindustrien og selvstændig konsulent i branchen Thomas Volder ifølge mediet ITWatch.

Selv om de høje priser nu og her ikke kommer til at ændre hele datacenterindustrien med det samme, så vil udsigterne til genrelt højere priser på sigt tvinge datacentrene til at prøve at energioptimere mest muligt.

”Datacentre bruger meget elektricitet og meget vand. Og det er begge råstoffer, der kommer til at stige fremadrettet. Derfor er der også noget at hente for branchen, hvis den høster de muligheder, der ligger for at bruge mindre af begge dele. Det er vi heldigvis også langt med,” siger Volder.

Det er særligt clouden og de nye arbejdvaner, som er blevet tillagt arbejdspladserne under coronakrisen med videokald og virtuelle møder, der trækker det største energibehov. Men end det vil under alle omstændigheder være mest klimavenligt at samle dataen i disse datacentre end at bruge egne servere på kontoret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?