Artikel top billede

De stigende energipriser tvinger datacentre til at tænke grønt

De stigende priser på energi og vand kan være første lille skridt mod en gønne - og energieffektive - omstilling hos de store datacentre.

Strømenergi er pulsårsen, der holder liv i verdens datacentre. Lige nu oplever hele Danmark en markant stigning i enegipriserne, og det er noget der kan mærkes på regbnskaberne rundt om i de danske datacentre.

Men selv om det er træsl at betale højere priser for energi, så kan stigningerne have en gavnlig effekt på den grønne omstilling. Det mener formand for datacenterindustrien og selvstændig konsulent i branchen Thomas Volder ifølge mediet ITWatch.

Selv om de høje priser nu og her ikke kommer til at ændre hele datacenterindustrien med det samme, så vil udsigterne til genrelt højere priser på sigt tvinge datacentrene til at prøve at energioptimere mest muligt.

”Datacentre bruger meget elektricitet og meget vand. Og det er begge råstoffer, der kommer til at stige fremadrettet. Derfor er der også noget at hente for branchen, hvis den høster de muligheder, der ligger for at bruge mindre af begge dele. Det er vi heldigvis også langt med,” siger Volder.

Det er særligt clouden og de nye arbejdvaner, som er blevet tillagt arbejdspladserne under coronakrisen med videokald og virtuelle møder, der trækker det største energibehov. Men end det vil under alle omstændigheder være mest klimavenligt at samle dataen i disse datacentre end at bruge egne servere på kontoret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere