Artikel top billede

De stigende energipriser tvinger datacentre til at tænke grønt

De stigende priser på energi og vand kan være første lille skridt mod en gønne - og energieffektive - omstilling hos de store datacentre.

Strømenergi er pulsårsen, der holder liv i verdens datacentre. Lige nu oplever hele Danmark en markant stigning i enegipriserne, og det er noget der kan mærkes på regbnskaberne rundt om i de danske datacentre.

Men selv om det er træsl at betale højere priser for energi, så kan stigningerne have en gavnlig effekt på den grønne omstilling. Det mener formand for datacenterindustrien og selvstændig konsulent i branchen Thomas Volder ifølge mediet ITWatch.

Selv om de høje priser nu og her ikke kommer til at ændre hele datacenterindustrien med det samme, så vil udsigterne til genrelt højere priser på sigt tvinge datacentrene til at prøve at energioptimere mest muligt.

”Datacentre bruger meget elektricitet og meget vand. Og det er begge råstoffer, der kommer til at stige fremadrettet. Derfor er der også noget at hente for branchen, hvis den høster de muligheder, der ligger for at bruge mindre af begge dele. Det er vi heldigvis også langt med,” siger Volder.

Det er særligt clouden og de nye arbejdvaner, som er blevet tillagt arbejdspladserne under coronakrisen med videokald og virtuelle møder, der trækker det største energibehov. Men end det vil under alle omstændigheder være mest klimavenligt at samle dataen i disse datacentre end at bruge egne servere på kontoret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere