Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Tesla tilbagekalder mere end 500.000 biler - skal rette advarseslyde for fodgængere

Tesla tilbagekalder en halv million elbiler for at rettet en funktionsfejl, der gør det svært for fodgængere at høre en Tesla-bil ,der nærmer sig. Det er den tiende tilbagekaldelse på bare fire måneder fra elbilsproducenten.

Tesla tilbagekalder nu 578.607 elbiler solgt til kunder i USA. Årsagen er, at fodgængere muligvis ikke kan høre en påkrævet advarselslyd af en bil, der nærmer sig.

Tesla siger sig, at virksomheden ikke er bekendt med ulykker, kvæstelser eller dødsfald relateret til køretøjsalarmproblemet.

Det skriver Reuters.

Blandt de tilbagekaldte biler er 2020-2022 Model S-, Model X-, Model Y- og 2017-2022 Model 3-køretøjer.

Udfordringen er bilernes "Boombox-funktionen", som gør det muligt at afspille lyde gennem en ekstern højttaler, mens køretøjet er i bevægelse, og det kan skjule den nødvendige Lyd til fodgængeradvarselssystem.

Dette er den 10. tilbagekaldelse af Tesla-produkter gennem de sidste fire måneder. Fire af disse er sket inden for de seneste 14 dage.

Tesla er i øjeblikket under skarp observation af myndigheden National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), der har til huse i Texas.

NHTSA mener, at elbilsproducenten undlader at overholde en føderal sikkerhedsstandard for motorkøretøjer om minimumslydkrav til elektriske køretøjer.

Tesla vil udføre en over-the-air softwareopdatering, der vil deaktivere Boombox-funktionaliteten, når køretøjet er i køre-, neutral- og baktilstand.

Det var også under pres fra NHTSA, at Tesla i januar 2021 indvilgede i at tilbagekalde 135.000 køretøjer med touchscreen-skærme, der kunne fejle. I det tilfælde tog NHTSA det usædvanlige skridt at formelt søge tilbagekaldelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere