Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Tesla tilbagekalder mere end 500.000 biler - skal rette advarseslyde for fodgængere

Tesla tilbagekalder en halv million elbiler for at rettet en funktionsfejl, der gør det svært for fodgængere at høre en Tesla-bil ,der nærmer sig. Det er den tiende tilbagekaldelse på bare fire måneder fra elbilsproducenten.

Tesla tilbagekalder nu 578.607 elbiler solgt til kunder i USA. Årsagen er, at fodgængere muligvis ikke kan høre en påkrævet advarselslyd af en bil, der nærmer sig.

Tesla siger sig, at virksomheden ikke er bekendt med ulykker, kvæstelser eller dødsfald relateret til køretøjsalarmproblemet.

Det skriver Reuters.

Blandt de tilbagekaldte biler er 2020-2022 Model S-, Model X-, Model Y- og 2017-2022 Model 3-køretøjer.

Udfordringen er bilernes "Boombox-funktionen", som gør det muligt at afspille lyde gennem en ekstern højttaler, mens køretøjet er i bevægelse, og det kan skjule den nødvendige Lyd til fodgængeradvarselssystem.

Dette er den 10. tilbagekaldelse af Tesla-produkter gennem de sidste fire måneder. Fire af disse er sket inden for de seneste 14 dage.

Tesla er i øjeblikket under skarp observation af myndigheden National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), der har til huse i Texas.

NHTSA mener, at elbilsproducenten undlader at overholde en føderal sikkerhedsstandard for motorkøretøjer om minimumslydkrav til elektriske køretøjer.

Tesla vil udføre en over-the-air softwareopdatering, der vil deaktivere Boombox-funktionaliteten, når køretøjet er i køre-, neutral- og baktilstand.

Det var også under pres fra NHTSA, at Tesla i januar 2021 indvilgede i at tilbagekalde 135.000 køretøjer med touchscreen-skærme, der kunne fejle. I det tilfælde tog NHTSA det usædvanlige skridt at formelt søge tilbagekaldelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere