Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Tesla tilbagekalder mere end 500.000 biler - skal rette advarseslyde for fodgængere

Tesla tilbagekalder en halv million elbiler for at rettet en funktionsfejl, der gør det svært for fodgængere at høre en Tesla-bil ,der nærmer sig. Det er den tiende tilbagekaldelse på bare fire måneder fra elbilsproducenten.

Tesla tilbagekalder nu 578.607 elbiler solgt til kunder i USA. Årsagen er, at fodgængere muligvis ikke kan høre en påkrævet advarselslyd af en bil, der nærmer sig.

Tesla siger sig, at virksomheden ikke er bekendt med ulykker, kvæstelser eller dødsfald relateret til køretøjsalarmproblemet.

Det skriver Reuters.

Blandt de tilbagekaldte biler er 2020-2022 Model S-, Model X-, Model Y- og 2017-2022 Model 3-køretøjer.

Udfordringen er bilernes "Boombox-funktionen", som gør det muligt at afspille lyde gennem en ekstern højttaler, mens køretøjet er i bevægelse, og det kan skjule den nødvendige Lyd til fodgængeradvarselssystem.

Dette er den 10. tilbagekaldelse af Tesla-produkter gennem de sidste fire måneder. Fire af disse er sket inden for de seneste 14 dage.

Tesla er i øjeblikket under skarp observation af myndigheden National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), der har til huse i Texas.

NHTSA mener, at elbilsproducenten undlader at overholde en føderal sikkerhedsstandard for motorkøretøjer om minimumslydkrav til elektriske køretøjer.

Tesla vil udføre en over-the-air softwareopdatering, der vil deaktivere Boombox-funktionaliteten, når køretøjet er i køre-, neutral- og baktilstand.

Det var også under pres fra NHTSA, at Tesla i januar 2021 indvilgede i at tilbagekalde 135.000 køretøjer med touchscreen-skærme, der kunne fejle. I det tilfælde tog NHTSA det usædvanlige skridt at formelt søge tilbagekaldelsen.
IT-JOB

DEIF A/S

Scrum Master

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Senior Governance manager for OT Cybersecurity

Danske Spil A/S

Incident Manager

Fibertex Personal Care

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?