Artikel top billede

Elon Musk dumper prisen for raket-opsendelser: Man vil snart kunne sende raket i kredsløb til lavpris

Elon Musks rumfirma SpaceX vil inden for få år kunne opsende rum-raketter til en brøkdel af den pris, som det koster i dag.

Inden for to til tre år vil prisen for at sende Elon Musks kæmpe-raket Starship i kredsløb om jordkloden falde til en brøkdel af, hvad det historisk har kostet at sende en raket i rummet.

Ifølge Elon Musk vil prisen for at sende Starship-raketten, som leveres af hans rumselskab SpaceX, i kredsløb inden for et par falde til omkring 10 millioner dollar.

Han kastede torsdag sløret for planerne for Starship-raketten over for blandt andet Wall Street Journal.

Her fortalte han, at omkostningerne ved en opsendelse kan blive endnu lavere - blandt andet hvis der kommer mange opsendelser.

En af grundideerne ved Starship-raketten er, at den i meget vid udstrækning skal kunne genbruges.

SpaceX er desuden i gang med at udvikle anden generations motor til raketten. Den hedder Raptor og kommer ifølge Elon Musk til at koste blot det halve at bygge som den første version.

SpaceX og Elon Musk har blandt andet Mars i sigte som mål for den store raket, som også skal anvendes til opsendelse af selskabets kæmpeflåde af internet-satelitter rundt om jordkloden i det såkaldte Starlink-projekt.

Starship består af to dele, nemlig grund-enheden The Super Heavy, som fyldt med metan og flydende ilt skal løfte hele raketten ud af jordens tyngdekraft.

Den anden del er ‘hovedet og selve Starship-rumskibet, som vil kunne rumme 100 mennesker eller mere end 100 tons fragt.

NASA indgik i fjor en milliard-kontrakt med SpaceX, som fremover skal levere raketter til at fragte NASA’s astronauter ud i rummet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?