Artikel top billede

Elon Musk dumper prisen for raket-opsendelser: Man vil snart kunne sende raket i kredsløb til lavpris

Elon Musks rumfirma SpaceX vil inden for få år kunne opsende rum-raketter til en brøkdel af den pris, som det koster i dag.

Inden for to til tre år vil prisen for at sende Elon Musks kæmpe-raket Starship i kredsløb om jordkloden falde til en brøkdel af, hvad det historisk har kostet at sende en raket i rummet.

Ifølge Elon Musk vil prisen for at sende Starship-raketten, som leveres af hans rumselskab SpaceX, i kredsløb inden for et par falde til omkring 10 millioner dollar.

Han kastede torsdag sløret for planerne for Starship-raketten over for blandt andet Wall Street Journal.

Her fortalte han, at omkostningerne ved en opsendelse kan blive endnu lavere - blandt andet hvis der kommer mange opsendelser.

En af grundideerne ved Starship-raketten er, at den i meget vid udstrækning skal kunne genbruges.

SpaceX er desuden i gang med at udvikle anden generations motor til raketten. Den hedder Raptor og kommer ifølge Elon Musk til at koste blot det halve at bygge som den første version.

SpaceX og Elon Musk har blandt andet Mars i sigte som mål for den store raket, som også skal anvendes til opsendelse af selskabets kæmpeflåde af internet-satelitter rundt om jordkloden i det såkaldte Starlink-projekt.

Starship består af to dele, nemlig grund-enheden The Super Heavy, som fyldt med metan og flydende ilt skal løfte hele raketten ud af jordens tyngdekraft.

Den anden del er ‘hovedet og selve Starship-rumskibet, som vil kunne rumme 100 mennesker eller mere end 100 tons fragt.

NASA indgik i fjor en milliard-kontrakt med SpaceX, som fremover skal levere raketter til at fragte NASA’s astronauter ud i rummet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere