Artikel top billede

Elon Musk dumper prisen for raket-opsendelser: Man vil snart kunne sende raket i kredsløb til lavpris

Elon Musks rumfirma SpaceX vil inden for få år kunne opsende rum-raketter til en brøkdel af den pris, som det koster i dag.

Inden for to til tre år vil prisen for at sende Elon Musks kæmpe-raket Starship i kredsløb om jordkloden falde til en brøkdel af, hvad det historisk har kostet at sende en raket i rummet.

Ifølge Elon Musk vil prisen for at sende Starship-raketten, som leveres af hans rumselskab SpaceX, i kredsløb inden for et par falde til omkring 10 millioner dollar.

Han kastede torsdag sløret for planerne for Starship-raketten over for blandt andet Wall Street Journal.

Her fortalte han, at omkostningerne ved en opsendelse kan blive endnu lavere - blandt andet hvis der kommer mange opsendelser.

En af grundideerne ved Starship-raketten er, at den i meget vid udstrækning skal kunne genbruges.

SpaceX er desuden i gang med at udvikle anden generations motor til raketten. Den hedder Raptor og kommer ifølge Elon Musk til at koste blot det halve at bygge som den første version.

SpaceX og Elon Musk har blandt andet Mars i sigte som mål for den store raket, som også skal anvendes til opsendelse af selskabets kæmpeflåde af internet-satelitter rundt om jordkloden i det såkaldte Starlink-projekt.

Starship består af to dele, nemlig grund-enheden The Super Heavy, som fyldt med metan og flydende ilt skal løfte hele raketten ud af jordens tyngdekraft.

Den anden del er ‘hovedet og selve Starship-rumskibet, som vil kunne rumme 100 mennesker eller mere end 100 tons fragt.

NASA indgik i fjor en milliard-kontrakt med SpaceX, som fremover skal levere raketter til at fragte NASA’s astronauter ud i rummet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere