Artikel top billede

(Foto: © EU / Lukasz Kobus)

Margrethe Vestager med opråb: Visse tech-giganter vil hellere æde bøder end at overholde loven

EU's Konkurrencekommissær Margrethe Vestager mener, at visse amerikanske tech-selskaber hellere vil betale bøder end at overholde loven. Sådan lyder meldingen efter, at Apple modtager sin femte millionbøde i træk på hollandsk jord.

Nogle af de amerikanske tech-giganter vil hellere sluge millionstore bøder end at overholde compliance-reglerne.

Sådan lyder det fra EU-kommissær Margrethe Vestager.

Hun henviser til den strid mellem Apple og den hollandske regering, der pågår i øjeblikket.

I landet er Apples App Store-praksis nemlig blevet dømt ulovli, hvor selskabet ikke tillader tredjeparts betalingsløsning. Derved skal denne praksis ændres før, at selskabet lever op til reglerne.

Men det har Apple nægtet at ændre på, og derfor bliver det ved med at regne med bøder ned over det amerikanske tech-selskab.

Indtil videre er det blevet til fem millionbøder på fem uger. Og de vil fortsætte med at tikke ind, indtil betalingspolitikken ændres.

Bøderne er på fem millioner euro, svarende til 37 millioner kroner.

De hollandske konkurrencemyndigheder har været efter Apple, da det ikke er muligt at betale for abonnementer på dating-apps via andre betalingsløsninger end Apples egen i App Store.

Margrethe Vestager siger nu, at Apples adfærd kan indikere, at sammenlignelige tech-selskaber vil gøre brug af samme metode.

Apples opførsel i Holland er et eksempel på en virksomhed, der forsøger bevidst at omgå reglerne, siger Margrethe Vestager.

"Som vi forstår det, så foretrækker Apple at betale de periodiske bøder i stedet for at overholde reglerne udsted af den hollandske konkurrencemyndighed," siger hun.

Konkurrencemyndighederne i Holland mener, at iPhone-leverandøren misbruger sin dominerende markedsposition.

Apples App Store-betalingspolitik er kommet under lup i flere lande, heriblandt USA.

Apple kræver nemlig 30 procent i kommission, når udviklere sælger apps via App Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere