Artikel top billede

(Foto: © EU / Lukasz Kobus)

Margrethe Vestager med opråb: Visse tech-giganter vil hellere æde bøder end at overholde loven

EU's Konkurrencekommissær Margrethe Vestager mener, at visse amerikanske tech-selskaber hellere vil betale bøder end at overholde loven. Sådan lyder meldingen efter, at Apple modtager sin femte millionbøde i træk på hollandsk jord.

Nogle af de amerikanske tech-giganter vil hellere sluge millionstore bøder end at overholde compliance-reglerne.

Sådan lyder det fra EU-kommissær Margrethe Vestager.

Hun henviser til den strid mellem Apple og den hollandske regering, der pågår i øjeblikket.

I landet er Apples App Store-praksis nemlig blevet dømt ulovli, hvor selskabet ikke tillader tredjeparts betalingsløsning. Derved skal denne praksis ændres før, at selskabet lever op til reglerne.

Men det har Apple nægtet at ændre på, og derfor bliver det ved med at regne med bøder ned over det amerikanske tech-selskab.

Indtil videre er det blevet til fem millionbøder på fem uger. Og de vil fortsætte med at tikke ind, indtil betalingspolitikken ændres.

Bøderne er på fem millioner euro, svarende til 37 millioner kroner.

De hollandske konkurrencemyndigheder har været efter Apple, da det ikke er muligt at betale for abonnementer på dating-apps via andre betalingsløsninger end Apples egen i App Store.

Margrethe Vestager siger nu, at Apples adfærd kan indikere, at sammenlignelige tech-selskaber vil gøre brug af samme metode.

Apples opførsel i Holland er et eksempel på en virksomhed, der forsøger bevidst at omgå reglerne, siger Margrethe Vestager.

"Som vi forstår det, så foretrækker Apple at betale de periodiske bøder i stedet for at overholde reglerne udsted af den hollandske konkurrencemyndighed," siger hun.

Konkurrencemyndighederne i Holland mener, at iPhone-leverandøren misbruger sin dominerende markedsposition.

Apples App Store-betalingspolitik er kommet under lup i flere lande, heriblandt USA.

Apple kræver nemlig 30 procent i kommission, når udviklere sælger apps via App Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere