Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Kender du det hemmelige våben, der sikrer dig it-folk på et glohedt arbejdsmarked?

It-arbejdsmarkedet er glohedt, lønnen stiger, og manglen på arbejdskraft står i vejen for nye og store investeringer. Alligevel står du alene med problemet. Derfor sætter Computerworld fokus på jobglæden de næste par uger og spørger, om du kender det hemmelige våben i jagten på it-folk?

Bankospil, hjemmearbejdspladser, solide lønstigninger og udenlandsk rekruttering. It-arbejdsmarkedet er glohedt.

Og der er få tegn på, at det bliver anderledes i resten af 2022. Heller ikke selv om den ulykkelige invasion af Ukraine og den generelle russiske aggression kan have negative konsekvenser for verdensøkonomien.

Det glohede it-marked er desværre en forudsigelig historie. Der er i årevis blevet advaret om det fra både virksomheder, fagfolk og interesseorganisationer.

Derfor er det desto mere skammeligt, at både den nuværende og forrige regering har haft mere travlt med at score billige populistiske point på at flytte rundt på uddannelser, begrænse engelsksproget undervisning og ignorere opråb fra it-uddannelserne om, at de afviser dygtige ansøgere år efter år.

Desværre er det nok også virkeligheden mange år frem.

Jobglæde er dit hemmelige våben

Derfor sætter Computerworld i de kommende uger fokus på jobglæden blandt nogle af de førende danske it-virksomheder.

Hvad de gør for at rekruttere og holde på folkene - og hvad du kan lære af dem?

For mangler du it-arbejdskraft, må du skaffe den selv - og holde på dem, som du har.

Og så bør mange danske it-virksomheder og it-afdelinger se indad. For på trods af et rødglødende arbejdsmarked er det tilsyneladende næsten umuligt at få nyt it-job, hvis 50-års fødselsdagen er passeret.

Det er noget, som Mogens Nørgaard så rigtigt har påpeget i en klumme fornylig.

Her kunne man stilfærdigt påpege, at hvis både Tim Cook (61), Satay Nadella (54) og Adam Selipsky (55) tilsyneladende kan lede store it-virksomheder, så er der nok også en dansk it-afdeling eller to, som kunne finde et ældre, overset talent.

Hvis du og HR-afdelingen ellers ville og turde.