Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Cafeer, restauranter og hoteller skal igen logge deres gæster

Ifølge en ny bekendtgørelse står caféer og restauranter til at blive pålagt at logge deres kunders færden på internettet.

I fremtiden kan alle virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, der tilbyder gratis wifi, igen risikere at skulle logge deres gæster færden på internettet.

Det skriver Version2 med henvisning til en bekendtgørelse, som justitsministeriet netop har haft i høring.

”Vi mener ikke, at det er vores medlemmers opgave at logge de her oplysninger,” siger Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i brancheorganisationen Horesta, til Version2.

Dette skal logges

Ifølge bekendtgørelsen skal virksomhederne blandt andet registrere brugerens kundenummer, abonnementsnummer samt internetprotokol-adresse, eventuelt portnummer og andre såkaldte identificerende oplysninger.

Derudover skal dere også registreres navn og adresse på abonnenten eller den registrerede, og sidst men ikke mindst skal tidspunktet for adgangen til internettet og dets afslutning også logges.

Den danske hotel- og restaurationsbranche har tidligere været pålagt lignende krav i forbindelse med den såkaldte sessionslogning, der var en del af logningsbekendtgørelsen, men blev afskaffet i 2014.

Tekniskchef i Kviknet og Ewii Bredbånd Yoel Caspersen vurderer overfor, at Version2 at det kan komme til koste virksomhederne i restaurationsbranchen 5.000 – 10.000 kroner at indføre logningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere