Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Cafeer, restauranter og hoteller skal igen logge deres gæster

Ifølge en ny bekendtgørelse står caféer og restauranter til at blive pålagt at logge deres kunders færden på internettet.

I fremtiden kan alle virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, der tilbyder gratis wifi, igen risikere at skulle logge deres gæster færden på internettet.

Det skriver Version2 med henvisning til en bekendtgørelse, som justitsministeriet netop har haft i høring.

”Vi mener ikke, at det er vores medlemmers opgave at logge de her oplysninger,” siger Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i brancheorganisationen Horesta, til Version2.

Dette skal logges

Ifølge bekendtgørelsen skal virksomhederne blandt andet registrere brugerens kundenummer, abonnementsnummer samt internetprotokol-adresse, eventuelt portnummer og andre såkaldte identificerende oplysninger.

Derudover skal dere også registreres navn og adresse på abonnenten eller den registrerede, og sidst men ikke mindst skal tidspunktet for adgangen til internettet og dets afslutning også logges.

Den danske hotel- og restaurationsbranche har tidligere været pålagt lignende krav i forbindelse med den såkaldte sessionslogning, der var en del af logningsbekendtgørelsen, men blev afskaffet i 2014.

Tekniskchef i Kviknet og Ewii Bredbånd Yoel Caspersen vurderer overfor, at Version2 at det kan komme til koste virksomhederne i restaurationsbranchen 5.000 – 10.000 kroner at indføre logningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?