Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Faxe og Slagelse Kommuner maner rygter om kommende Microsoft-datacentre i jorden: "Vi har ikke hørt noget om det"

Selv om det har floreret i medierne, at Microsoft planlægger at opføre datacentre i Slagelse og Faxe Kommuner, så afviser både borgmestre og lokalformænd i de to kommuner at have kendskab til planerne om et datacenter. "Desværre, for jeg ville da gerne have et stort datacenter til min kommune," siger borgmester Ole Vive (V).

I september 2021 tog historien, om at Microsoft ville bygge datacentre i kommunerne Slagelse og Faxe, fart.

Først var den i Sn.dk, og derefter spredte den sig blandt andet til Berlingske, Version2 og Computerworld med udgangspunkt i den oprindelige artikel, som nu er slettet.

Men hos dem, der driver kommunerne, vækker historien ikke genklang.

Computerworld har været i kontakt med følgende både borgmestre og lokaludvalgsformænd i kommunerne, og der kommer altså ifølge dem ikke til at ligge nogle datacentre i disse kommuner.

"Der er intet, der tyder på, at der skal ligge et datacenter i Faxe Kommune," siger Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune til Computerworld og fortsætter:

"Summa summarum er, at jeg aldrig har hørt om det udover i medierne. Desværre - for jeg ville gerne have et stort datacenter til min kommune."

Nogenlunde samme reaktion kommer fra Knud Vincents (V), borgmester i Slagelse Kommune.

"Jeg kender ikke noget til det," svarer han kortfattet, da han bliver spurgt ind til et datacenter.

Derudover har Computerworld talt med følgende politikere i de to kommuner, som heller ikke kendte til sagen.

Dorthe Egede Borg (V), formand Teknik og Miljøudvalget i Faxe Kommune, Thomas Spange Olsen (EL), byrådsmedlem i Faxe Kommune og Anders Koefoed (V), Formand for Teknik & Miljøudvalget i Slagelse.

"Det er ikke noget, jeg har hørt om," Anders Koefoed.

Bygger datacenter i Køge

Microsoft er dog i gang med at bygge et datacenter i byen stationsbyen Lille Skensved nord for Køge på Sjælland. Det kommer til at bestå af tre datahaller på i alt 13.000 kvadratmeter

Det fremgår af dokumenter fra Køge Kommunes sagsbehandling.

Datacenteret kommer til at ligge på adressen Kapelvej 4 langs den større Egedesvej i Lille Skensved få hundrede meter fra motorvej E20.

Data-centeret ved Lille Skensved kommer i første omgang til at blive på 14.295 kvadratmeter og kommer til at bestå af tre datahaller (datahal 1-3) og en administrationsbygning.

Microsoft meddeler iøvrigt til Køge Kommune, at der maksimalt kommer til at være 40 medarbejdere i datacenteret i løbet af den normale arbejdstid samt maksimalt syv uden for normal arbejdstid.

To datacentre mere

Microsoft har annonceret, at der i alt vil blive tale om tre datacentre på Sjælland, men udover Køge er de resterende lokationer hemmeligholdt.

"Det er vigtigt at forstå, at det er den samlede cloud, der er kommer til Danmark. Det er ikke bare Azure. Det er også Office 365, og det er også Dynamics 365. Det er er alle vores forskellige ydelser," sagde Nana Bule i forbindelse med annonceringen af datacentrene tilbage i 2020.