Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Apples exit fra Rusland står til at koste selskabet 20 millioner kroner om dagen i iPhone-salg

Apples beslutning om at stoppe salg af produkter i Rusland, står til at ramme selskabet økonomisk. Der er dog tale om en lille del af selskabets omsætning.

I sidste uge meldte Apple ud, at selskabet ville stoppe salg af produkter Rusland som følge af invasionen i Ukraine.

Den beslutning ser ud til at ramme selskabets omsætning. Faktisk står selskabet til at miste tre millioner dollar, eller hvad der svarer til omkring 20 mio. kroner – hver dag kun på mistet iPhone-salg. Det svarer til 7,3 milliarder kroner om året, skriver ZDnet på baggrund af en udregning fra Burga.

Det er dog ikke meget for Apple, som sidste kvartal ramte en omsætning på 123,9 milliarder dollar – svarende til 825 mia. kroner.

ZDnet skriver dog, at iPhone-salget i Rusland er vokset 200 procent fra 2014 til 2021. og at der også kommer til at være et tab på andre produkter end iPhones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere