Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Om få timer løfter Apple sløret for en sværm af nye produkter: Se her, hvad vi forventer at se (blandt andet ny iPhone)

En mindre lavine af Apple-produktnyheder synes at være klar til vælte ud i forårsmarkedet.

Inden for blot få timer vil Tim Cook, Apple og kompagni atter står klar med et kuld nye produkter med æble-logo på.

Tirsdag 8. marts klokken 19.00 dansk tid går det løs ved et virtuelt event, som kan livestreames her.

Under overskriften ’Peek performance’ forventes tech-giganten at løfte sløret for en ny iPhone, mens der samtidigt er gode chancer for spændende nyheder til skrivebordet og meget mere.

Herunder er det, vi forventer at se.

iPhone SE 3

Apples billigste iPhone står overfor en overhaling, hvor der særligt kan forventes en turboladning i maskinrummet.

Nu vil det være den stærke A14 processor der skal drive mobilen frem, mens den ledsages af en 5G-mobilforbindelse.

Selve udseende og fotoevnerne vil der dog ikke blive pillet meget ved. Et enkelt 12 megapixel kamera bagpå og en 4,7 tommer skærm er derfor stadigt at forvente.

Ifølge Bloomberg er der samtidig tegn på, at den nuværende iPhone SE vil forblive i kataloget, blot til en stærk nedsat pris på 199 amerikanske dollar, svarende til godt 1.400 kroner.

iPad Air 5

Det bliver ikke kun iPad Pro serien, der får glæde af Apples vilde M1-processor. En ny femte generations iPad Air står også overfor en lignende overhaling af maskinrummet.

Med den følger 5G-forbindelse, reviderede højttalere, der nu skulle tilbyde dobbelt så mange enheder, og understøttelse af Center Stage web-video.

Bagpå vil der være et ekstra kameramodul at finde, så der både kan tages fotos og film med almindelig eller ultravidvinkel synsfelt, skriver 9to5Mac.

M2 power

Mens M1-processoren nu indtager tablet-formatet, står den til at blive opdateret i Apples Macs.

Selskabets M1-baserede maskiner, står til at få et performance-boost i form af en ny M2-processor, som rygtes til at være et niveau over M1-generationen, men under selskabets udborede M1 Max og M1 Pro chips, der i dag driver selskabets nyeste Macbook Pro maskiner frem.

Ifølge verserende rygter kan der forventes det samme antal kerner, fire stærke og fire strømbesparende, mens der tilbydes 25 procent flere grafiske regneenheder – 10 i alt.

Samtidig skulle den nye processor være fremstillet med en ny ’4nm’ teknik, der åbner op for muligheden for højere frekvenser og/eller et lavere strømforbrug, skriver Macrumors.

Mange nye macs

Med den nye processor er Apple ekviperet til at give både sin Macbook Air og Macbook Pro med 13” skærm en overhaling.

Mere uvist er det i hvilket omfang Aples iMac 24” og Mac mini også står til at få en overhaling i denne ombæring.

Vedholdende rygter peger også på en kraftigere model af Mac min også skulle være på vej, en Mac Studio. Denne er til gengæld udstyret med de kraftige M1 Max og M1 Pro processorer til at driver MacOS frem.

Fælles for alle de nye Mac-enheder bliver, at de ikke vil pille synderligt ved udseende fra de forhenværende modeller.

Muligvis en stor overraskelse

Mens antallet af mac-nyheder ikke helt er fastslået, er der også mulighed for, at Apple vil løfte sløret for en helt ny 7K-skærm, erfarer 9to5mac.

Samtidig erfarer Bloombergs Mark Gurman, at den kommende Mac Studio vil blive ledsaget af et billigere alternativ til Apples nuværende Pro Display XDR, der i dag er en 32 tommer stor 6K-skærm der i øjeblikket løber op i voldsomme 42.999 kroner,

Mac Studio skulle i stedet debutere sammen med en halv så dyr ’Studio Display’ på omkring 27 tommer, forlyder det.

En særlig feature ved skærmen skulle være, at den inde i sig gemmer på en Apple A-chip, hvilket baner vejen for, at der kan køres iOS på maskinen. Det er endnu uvist, hvorvidt skærmen vil understøtte touch-betjening.