Artikel top billede

(Foto: Apple)

Ny iPad Air bliver udstyret med lynhurtig Mac-processor

Den nye iPad Air bliver nu udstyret med Apples M1-processor, der blandt andet sidder i flere MacBooks og den dyrere iPad Pro.

Apple er klar med en opdateret udgave af iPad Air, der nu har fået et ordentligt skud silicium sprøjtet ind i under motorhjelmen.

Den nye iPad Air bliver således udstyret med præcis den samme M1-processor, som vi i dag blandt andet finder i iPad Pro og Macbook Air.

Ifølge Apple er den nye M1 processor 60 procent hurtigere til almindelige computeropgaver og dobbelt så hurtig til grafikafvikling sammenlignet med den A14-chip, der sad i forgængeren.

Får 5G og ny kamera-funktion

I udgaven med mobilforbindelse vil den desuden blive udstyret med 5G-modem, og samtidig få et 12 megapixel ultravidvinkel frontkamera.

Med det nye frontkamera vil iPad Air også understøtte Apples center stage-teknologi, der sikrer, at du hele befinder dig centralt i billedet, når du holder videomøder, selvom du bevæger dig rundt i lokalet.

Ligesom med den tidligere udgave af iPad Air vil du også kunne bruge Apples Smart Keyboard samt den digitale pen Apples Pencil.

Dermed lader den væsentligt forskel på iPad Air og den dyrere iPad Pro nu til at være, at iPad Air kun tilbyder login med TouchID, mens iPad Pro understøtter ansigtsgenkendelsesfunktionen FaceID.

Den billigste udgave af iPad Air uden 5G og med 64 gb lagerplads koster 5.299 kroner.

Ønsker du et smart keyboard eller en Apple Pencil skal du af med henholdsvis 1.412 kroner og 1.099 kroner.