Artikel top billede

USA truer kinesiske chip-virksomheder: "Vi kunne reelt set lukke jer ned, hvis I handler med Rusland"

USA vil true kinesiske virksomhed til ikke at handle med Rusland: "Det er i jeres egen interesse"

Står det til den amerikanske regering, skal det være endnu sværere at opdrive chips og andre afgørende halvleder-komponenter i Rusland.

Efter flere bølger med sanktioner er landet afskåret fra at handle med vestens førende chip-virksomheder, men USA vil tage endnu mere drastiske skridt, for at sikre at russerne bliver afskåret fra selv kinesiske halvleder-komponenter.

Den amerikanske erhvervsminister Gina Raimondo lægger ikke fingre imellem og truer med ’ødelæggende’ konsekvenser for kinesiske virksomheder, der bryder sanktionerne mod Rusland.

Det skriver New York Times.

For at gøre alvor af truslen løs det tidligere denne uge fra Biden-regeringen at kinesiske hard tech-virksomheder som chip-producenten SMIC ville blive nægtet adgang til afgørende amerikanske værktøjer til chip-produktion.

”Det ville være i deres egen interesse ikke at levere den slags til Rusland,” siger erhvervsministeren, som fortsætter: ”De kommer ikke til at gøre det af hjertets godhed. Det er for ikke at smadre Kinas evne til at fremstille disse chips.”

”Vi kunne reelt set lukke ned for SMIC, ved at forhindre dem i at anvende vores udstyr og software,” lyder advarslen.

For nuværende har de førened processor-producenter som Intel, AMD, Apple, Nvidia og Samsung og andre siden månedskiftet indstillet al handel med russiske kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?