Artikel top billede

USA truer kinesiske chip-virksomheder: "Vi kunne reelt set lukke jer ned, hvis I handler med Rusland"

USA vil true kinesiske virksomhed til ikke at handle med Rusland: "Det er i jeres egen interesse"

Står det til den amerikanske regering, skal det være endnu sværere at opdrive chips og andre afgørende halvleder-komponenter i Rusland.

Efter flere bølger med sanktioner er landet afskåret fra at handle med vestens førende chip-virksomheder, men USA vil tage endnu mere drastiske skridt, for at sikre at russerne bliver afskåret fra selv kinesiske halvleder-komponenter.

Den amerikanske erhvervsminister Gina Raimondo lægger ikke fingre imellem og truer med ’ødelæggende’ konsekvenser for kinesiske virksomheder, der bryder sanktionerne mod Rusland.

Det skriver New York Times.

For at gøre alvor af truslen løs det tidligere denne uge fra Biden-regeringen at kinesiske hard tech-virksomheder som chip-producenten SMIC ville blive nægtet adgang til afgørende amerikanske værktøjer til chip-produktion.

”Det ville være i deres egen interesse ikke at levere den slags til Rusland,” siger erhvervsministeren, som fortsætter: ”De kommer ikke til at gøre det af hjertets godhed. Det er for ikke at smadre Kinas evne til at fremstille disse chips.”

”Vi kunne reelt set lukke ned for SMIC, ved at forhindre dem i at anvende vores udstyr og software,” lyder advarslen.

For nuværende har de førened processor-producenter som Intel, AMD, Apple, Nvidia og Samsung og andre siden månedskiftet indstillet al handel med russiske kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere