Artikel top billede

(Foto: Waymo)

Historisk milepæl: Nu må selvkørende biler helt droppe rattet og gaspedalen på de amerikanske veje

Nu kan fuldt selvkørende biler trille omkring på de amerikanske veje.

Den hellige gral indenfor førerløse biler er rykket et skridt nærmere.

Den forjættede ’level 5’ autonome køretøjer har nemlig fået den regulative blåstempling, der skal til, for at de kan trille omkring på de amerikanske veje.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ved level 5 autonomi forstås biler, der er så selvkørende, at behovet for menneskeligt input – og dermed for input-enheder som rat eller gaspedal – helt er fjernet.

Hidtil har lovgivningen inden på området krævet, at selvkørende funktioner hele tiden kunne tilsidesættes for at lade køreren tage over.

De nye regler, som blev foreslået helt tilbage i marts 2020, fastslår dog, at passagerne ombord sikres den samme grad af færdselssikkerhed som menneskeligt betjente køretøjer.

Med de nye regler giver det bilproducent nye muligheder for grundlæggende at gentænke persontransport, med biler med alternativ siddearrangementer, liggestole og nye kørsels- og samkørselsmodeller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere