Artikel top billede

(Foto: Waymo)

Historisk milepæl: Nu må selvkørende biler helt droppe rattet og gaspedalen på de amerikanske veje

Nu kan fuldt selvkørende biler trille omkring på de amerikanske veje.

Den hellige gral indenfor førerløse biler er rykket et skridt nærmere.

Den forjættede ’level 5’ autonome køretøjer har nemlig fået den regulative blåstempling, der skal til, for at de kan trille omkring på de amerikanske veje.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ved level 5 autonomi forstås biler, der er så selvkørende, at behovet for menneskeligt input – og dermed for input-enheder som rat eller gaspedal – helt er fjernet.

Hidtil har lovgivningen inden på området krævet, at selvkørende funktioner hele tiden kunne tilsidesættes for at lade køreren tage over.

De nye regler, som blev foreslået helt tilbage i marts 2020, fastslår dog, at passagerne ombord sikres den samme grad af færdselssikkerhed som menneskeligt betjente køretøjer.

Med de nye regler giver det bilproducent nye muligheder for grundlæggende at gentænke persontransport, med biler med alternativ siddearrangementer, liggestole og nye kørsels- og samkørselsmodeller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere