Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel på trapperne med gigant-investering i Europa: Ny kæmpe-fabrik skal afhjælpe chipkrisen

Som led i 650 milliarder kroner stor investeringsplan vil Intel etablere ny produktionsfaciliteter og forskningscentre i Europa. Helt konkret kan der være en ny kæmpe-fabrik på vej i Tyskland.

Chipgiganten Intel er på vej med en stor europæisk investeringsplan, der blandt andet indebærer etablering af forskningscentre og chipfabrikker i Europa.

Det skriver Reuters, der oplyser, at planerne og den konkrete placering af fabrikkerne forventes at blive offentliggjort tirsdag.

I september oplyste Intel, at selskabet havde til hensigt at investere knap 650 milliarder kroner i europæisk chiproduktion over det næste årti.

Ny fabrik i Tyskland

Ifølge Reuters vil den ene fabrik formentligt bliver placeret i nærheden af den tyske by Magdeburg, mens der muligvis også vil blive placeret fabrikker eller kontorer i Italien og Frankrig.

Intel har allerede en europæiske chipfabrik i Irland, men det ventes, at de kommende faciliteter skal producere mere avancerede chip-typer.

Som konksevens af den aktuelle chipkrise har Intel også offentliggjort en række markante investeringsplaner andre steder i verden.

Eksempelvis planlægger selskabet ifølge Reuters at investere 100 millioer dollar i en ny fabrik i det amerikanske stat Ohio, der ventes at blive verdens største chipfabrik.

Samtidig offentliggjorde EU-Kommissionen tilbage i februar planer om at understøtte etableringen af en europæiske chipindustri med investeringer på mere 320 milliarder danske kroner.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chip,” sagde EU-kommissær Margrethe Vestager i sidste måned i forbindelse med præsentationen af den såkaldte ”chip act.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere