Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel på trapperne med gigant-investering i Europa: Ny kæmpe-fabrik skal afhjælpe chipkrisen

Som led i 650 milliarder kroner stor investeringsplan vil Intel etablere ny produktionsfaciliteter og forskningscentre i Europa. Helt konkret kan der være en ny kæmpe-fabrik på vej i Tyskland.

Chipgiganten Intel er på vej med en stor europæisk investeringsplan, der blandt andet indebærer etablering af forskningscentre og chipfabrikker i Europa.

Det skriver Reuters, der oplyser, at planerne og den konkrete placering af fabrikkerne forventes at blive offentliggjort tirsdag.

I september oplyste Intel, at selskabet havde til hensigt at investere knap 650 milliarder kroner i europæisk chiproduktion over det næste årti.

Ny fabrik i Tyskland

Ifølge Reuters vil den ene fabrik formentligt bliver placeret i nærheden af den tyske by Magdeburg, mens der muligvis også vil blive placeret fabrikker eller kontorer i Italien og Frankrig.

Intel har allerede en europæiske chipfabrik i Irland, men det ventes, at de kommende faciliteter skal producere mere avancerede chip-typer.

Som konksevens af den aktuelle chipkrise har Intel også offentliggjort en række markante investeringsplaner andre steder i verden.

Eksempelvis planlægger selskabet ifølge Reuters at investere 100 millioer dollar i en ny fabrik i det amerikanske stat Ohio, der ventes at blive verdens største chipfabrik.

Samtidig offentliggjorde EU-Kommissionen tilbage i februar planer om at understøtte etableringen af en europæiske chipindustri med investeringer på mere 320 milliarder danske kroner.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chip,” sagde EU-kommissær Margrethe Vestager i sidste måned i forbindelse med præsentationen af den såkaldte ”chip act.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere