Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel på trapperne med gigant-investering i Europa: Ny kæmpe-fabrik skal afhjælpe chipkrisen

Som led i 650 milliarder kroner stor investeringsplan vil Intel etablere ny produktionsfaciliteter og forskningscentre i Europa. Helt konkret kan der være en ny kæmpe-fabrik på vej i Tyskland.

Chipgiganten Intel er på vej med en stor europæisk investeringsplan, der blandt andet indebærer etablering af forskningscentre og chipfabrikker i Europa.

Det skriver Reuters, der oplyser, at planerne og den konkrete placering af fabrikkerne forventes at blive offentliggjort tirsdag.

I september oplyste Intel, at selskabet havde til hensigt at investere knap 650 milliarder kroner i europæisk chiproduktion over det næste årti.

Ny fabrik i Tyskland

Ifølge Reuters vil den ene fabrik formentligt bliver placeret i nærheden af den tyske by Magdeburg, mens der muligvis også vil blive placeret fabrikker eller kontorer i Italien og Frankrig.

Intel har allerede en europæiske chipfabrik i Irland, men det ventes, at de kommende faciliteter skal producere mere avancerede chip-typer.

Som konksevens af den aktuelle chipkrise har Intel også offentliggjort en række markante investeringsplaner andre steder i verden.

Eksempelvis planlægger selskabet ifølge Reuters at investere 100 millioer dollar i en ny fabrik i det amerikanske stat Ohio, der ventes at blive verdens største chipfabrik.

Samtidig offentliggjorde EU-Kommissionen tilbage i februar planer om at understøtte etableringen af en europæiske chipindustri med investeringer på mere 320 milliarder danske kroner.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chip,” sagde EU-kommissær Margrethe Vestager i sidste måned i forbindelse med præsentationen af den såkaldte ”chip act.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?