Artikel top billede

Streaming: Ung og gammel Ryan Reynolds og bunkevis af huller i tid og rum

I den charmerende og undertiden rørende sci-fi komedie The Adam Project rejser kamppiloten Adam tilbage i tiden og slår sig sammen med sit yngre jeg.

Det er en offentlig hemmelighed, at børn – og i særdeleshed andre folks børn – undertiden kan være lidt anstrengende.

Men det er nok de færreste voksne, som har overvejet, hvorvidt de også selv kunne være lovligt meget fremme i skoene som små.

Det er en problemstilling, som hovedpersonen i Netflix’ nye stjernespækkede The Adam Project må tackle helt konkret.

Er man blandt dem, der endnu ikke har set filmen, som Netflix lagde online i sidste uge, så er der god grund til at smide sig i sofaen og give den en chance.

I filmen lykkes det den tidsrejsende kamppilot Adam Reed (Ryan Reynolds) at flygte fra et krigshærget og dystopisk 2050 til 2022.

Her nødlander han i en skov og opsøger sit 12-årige jeg, hvis biosignatur han af noget uransagelige årsager har brug for, så hans fly kan komme til at virke igen.

Unge Adam er stadig knust over tabet af sin far nogle år forinden, kan være temmelig provokerende, får bank i skolen og ikke altid specielt sød ved sin mor. Men han bonder naturligvis med den langt sejere ældre Adam.

Det kommer der en hel del action samt sjove og ofte rørende situationer ud af, mens de to Adam’er springer rundt i tiden og forsøger at gøre fortidig og fremtidig uret god igen.

Ud over Reynolds optræder bl.a. også Mark Ruffalo, Jennifer Garner og Zoe Saldana, ligesom Walker Scobell gør en fin figur som unge Adam.

The Adam Project nikker venligt og hyppigt til alt fra Back to the Future, Star Wars, ET, Terminator og naturligvis Deadpool, hvor Ryan Reynolds selv spillede hovedrollen.

Undervejs går der nærmest sport i at spotte referencerne, og det kunne hurtigt blive lidt for meget. Men filmen tager ikke sig selv vanvittigt alvorligt og hører afgjort til i den lettere sci-fi comedy genre.

Er man allergisk overfor huller i tid, rum og – undertiden – også i logik og plot, bør man måske gå uden om The Adam Project. Men har man familien og en bøtte popcorn i nærheden, vil de fleste være ret godt underholdt.

Titel: The Adam Project / Kan streames på Netflix