Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Microsoft fortsætter nordisk oprustning: På vej med helt ny datacenterregion

Efter nyheden om de tre nye danske datacentre er Microsoft nu på vej med endnu en ny nordisk datacenterregion.

Den amerikanske it-gigant Microsoft er klar med endnu flere nordiske datacenterplaner.

Udover de aktuelle danske planer om at opføre tre datacentre på Sjælland, så planlægger selskabet også at opføre nye nul-emissions datacentre i det sydlige Finland.

Det oplyser Microsoft i en pressemeddelelse torsdag.

Det bliver ikke oplyst ikke præcis, hvor i det sydlige Finland at datacentrene vil blive placeret, men det bliver dog oplyst, at Microsoft kommer til at indgå i samarbejde med det finske energiselskab Fortum om, at forsyne Helsinki-forstæderne Espoo og Kauniainen samt byen Kirkkonummi med overskudsvarme fra datacentrene.

Ny sydfinsk datacenterregion

De nye finske datacentre bliver en del af en ny sydfinsk datacenterregion, og Microsoft oplyser, at der i datacenterregionen også vil indgå en Azure Availability Zone.

Derudover vil datacenterregionen også være kendetegnet ved det som Microsoft kalder for unikke fysiske lokationer, som er udstyret med uafhængig strøm, netværksfunktionalitet og nedkøling, som skal bidrage til at sikre driften i tilfælde af fejl og nedbrud.

Microsoft oplyser, at de nye datacentre er nødvendig for at kunne undstøtte den efterspørgsel efter Microsofts cloud-tjenester hos Finlands mere 450.000 kunder go 2.000 kunder i landet, som blandt andet indbefatter store it-selsakber som Nokia og Teitoevry.

”Beslutningen om at investere i en datacenterregion, som også forsyner finske byer med overskudsvarme er en win-win-situation. Det vil være med til at accelerere Finlands digitale vækst og gøre vores energinet grønnere,” siger den finske statsminister Sanna Marin i en pressemeddelelse.

Mere end 60 regioner

Microsoft oplyser, at selskabets infrastruktur i dag tæller mere end 60 datacenterregioner, 280 kilometer fiberkabler og 190 såkaldte edge sites.

Selskabet tre kommende danske datacenter bliver placeret Høje Taastrup, Gadstrup og Lille Skensved.

Derudover planlægger Microsoft også at udvide antallet af datacentre i Norge fra to til fire. I november slog selskabet ligeledes dørene op for tre nye datacentre i Sverige.