Artikel top billede

DR ansætter ny CIO: Aino Olsen tager over efter Mikkel Müller til maj

DR har fundet permanent afløser til at tage over efter CIO Mikkel Müller, som efter 12 år i DR skiftede til Danske Spil i februar. Ny CIO er Aino Olsen, som kommer med solid erfaring fra danske ministerier, hvor hun senest har været vicedirektør hos Styrelsen for It og Læring i knap 10 år. 1. maj tiltræder hun den nye topstilling hos DR.

1. maj træder ny CIO i arbejdstøjet hos DR i skikkelse af Aino Olsen, der har landet jobbet som underdirektør i DR Teknologi.

Det sker efter, at tidligere CIO hos DR gennem 12 år Mikkel Müller i februar skiftede public service ud med gambling, odds og lotto hos Danske Spil som CIO.

For Aino Olsen betyder skiftet til maj, at hun forlader de ministerielle korridorer, som har tegnet størstedelen af hendes karriere.

Ind til maj vil hun fortsætte i sin nuværende stilling som vicedirektør hos Styrelsen for It og Læring, hvor hun lige præcis når at kunne holde 10-årsjubilæum, inden hun kan åbne for det nye DR-kapitel.

Da Computerworld ringer DR's nye CIO op, er det en glad vicedirektør, der dog endnu ikke ønsker at sætte ord på den digitale fremtid for DR.

"Jeg vil meget gerne fortælle mere, men først når jeg er begyndt hos DR 1. maj," siger hun kortfattet og lover, at telefonen til den tid er åben for et interview.

Glæder sig til at blive en del af holdet

I sine 10 år hos Styrelsen for It og Læring, der ligger under Børne- og Undervisningsministeriet, har Aino Olsen blandt andet haft ansvaret for udvikling og drift af en række it-systemer.

Samtidig har hun haft forskellige chefstillinger hos Skatteministeriet og det tidligere Skat i sammenlagt otte år.

Til DR udtaler Aino Olsen, at hun ser frem til at møde på arbejde til maj.

"Jeg glæder mig meget til at blive en del af holdet. Jeg glæder mig til at opleve DR indefra og sammen med alle chefer og medarbejdere i DR Teknologi levere mit bidrag til, at DR også fremadrettet har et effektivt og velfungerende teknologiapparat," udtaler hun via DR's hjemmeside.

"DR står midt i en digital omstilling, hvor der skal tænkes i nye løsninger, så DR forbliver relevant for hele befolkningen. Det, synes jeg, er en enorm meningsfuld opgave, som jeg glæder mig meget til at være med til at løfte," fortsætter hun.

DR skriver videre, at Aino Olsen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, er 48 år, bor i Allerød, er gift og har to drenge på 18 og 15 år.

Her er hendes vigtige opgaver

Som ny underdirektør for DR Teknologi får Aino Olsen ifølge DR en central rolle i at udvikle og drifte DR’s samlede teknologiapparat og forløse ambitionerne i DR’s digitale udviklingsplan.

Det bliver samtidig hendes opgave at tage over efter Mikkel Müller, der har tegnet den digitale retning i mange år.

Hun sætter sig nu i spidsen for DR's digitale produkter, herunder navnlig DRTV, hvor en stadig større del af danskere streamer tv fra.

Samtidig er der også hele den digital infrastruktur, som den danske public service-gigant har flyttet en stor del af i skyen.

I forbindelse med Mikkel Müllers afgang fra DR, fortalte han Computerworld om, hvad han efterlader til sin efterfølger. Her står det blandt andet klart, at Aino Olsen får en stor opgave med at fortsætte DR's digitale omstilling.

"Jeg synes, DR står stærkt i forhold til det digitale og på teknologiområdet med en god organisation. Jeg vil ikke sige, man er færdig med den digitale omstilling. En streamingtjeneste som DRTV er et område, hvor der hele tiden er en stor udvikling, så det vil fortsætte mange år endnu," sagde han.