Artikel top billede

Gratis foredrag: Vi har groft undervurderet neandertalerne

Ny forskning viser, at vore evolutionære forgængere var kløgtigere og sejere, end de har ry for. International bestseller om emnet kommet nu på dansk, og på lørdag den 26. marts kan man møde forfatteren.

De fleste opfatter neandertalere som småtbegavede hulemænd, der næppe ville være i stand til at gå og tygge tyggegummi samtidig – og som fuldt berettiget blev sparket af evolutionens tog.

Men det er efter alt at dømme en grov undervurdering.

Tværtimod viser nyeste forskning, at neandertalerne var seje, kløgtige og dygtige overlevere, der klarede sig gennem hundredtusindvis af år med enorme og barske klimaforandringer.

Det kan man høre meget mere om på lørdag den 26. marts kl. 15:30-16:30, hvor forsker og forfatter Rebecca Wraggs Sykes holder foredrag om sin internationale bestseller ”Kindred: Neanderthal Life, Love, Death and Art.”

Anledningen er, at bogen nu udkommer på dansk under titlen Neandertaler: Liv, død, kunst og kærlighed på forlaget Turbine, og foredraget – som foregår på engelsk – finder sted på Statens Naturhistoriske Museum i København.

Arrangementet er gratis, men kræver dog tilmelding her.

Her vil man dels kunne høre mere om forfatterens forskning, dels om Neandertaler: Liv, død, kunst og kærlighed, der har høstet massiv ros siden den udkom i oktober 2020 og som indtil videre er planlagt oversat til 19 sprog.

Bogen vandt i 2021 PEN Hessell-Tiltman-prisen for historie og er kåret som årets bog af Current Archaeology. Den er desuden udvalgt som en af de 100 mest bemærkelsesværdige bøger i 2021 af The New York Times.

Læs mere om arrangementet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?