Artikel top billede

Gratis foredrag: Vi har groft undervurderet neandertalerne

Ny forskning viser, at vore evolutionære forgængere var kløgtigere og sejere, end de har ry for. International bestseller om emnet kommet nu på dansk, og på lørdag den 26. marts kan man møde forfatteren.

De fleste opfatter neandertalere som småtbegavede hulemænd, der næppe ville være i stand til at gå og tygge tyggegummi samtidig – og som fuldt berettiget blev sparket af evolutionens tog.

Men det er efter alt at dømme en grov undervurdering.

Tværtimod viser nyeste forskning, at neandertalerne var seje, kløgtige og dygtige overlevere, der klarede sig gennem hundredtusindvis af år med enorme og barske klimaforandringer.

Det kan man høre meget mere om på lørdag den 26. marts kl. 15:30-16:30, hvor forsker og forfatter Rebecca Wraggs Sykes holder foredrag om sin internationale bestseller ”Kindred: Neanderthal Life, Love, Death and Art.”

Anledningen er, at bogen nu udkommer på dansk under titlen Neandertaler: Liv, død, kunst og kærlighed på forlaget Turbine, og foredraget – som foregår på engelsk – finder sted på Statens Naturhistoriske Museum i København.

Arrangementet er gratis, men kræver dog tilmelding her.

Her vil man dels kunne høre mere om forfatterens forskning, dels om Neandertaler: Liv, død, kunst og kærlighed, der har høstet massiv ros siden den udkom i oktober 2020 og som indtil videre er planlagt oversat til 19 sprog.

Bogen vandt i 2021 PEN Hessell-Tiltman-prisen for historie og er kåret som årets bog af Current Archaeology. Den er desuden udvalgt som en af de 100 mest bemærkelsesværdige bøger i 2021 af The New York Times.

Læs mere om arrangementet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere