Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Danmark og Australien lancerer globalt netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande

Med Danmark og Australien i front skal cyber- og tech-ambassadører over hele verden arbejde mod en ansvarlig, demokratisk og tryg teknologisk fremtid i samarbejde med tech-industrien.

Danmark og Australien, der var blandt de første til at udpege en cyber- eller tech-ambassadør, sætter nu rammerne op for et helt nyt globalt samarbejde.

Et netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande verden over lanceres nu for at sikre, at teknologiudviklingen fremmer velstand, sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder.

Samarbejdet sker desuden som modsvar mod de igangværende ondsindede cyber- og desinformationskampagner, Rusland har stået bag i forbindelse med krigshandlingerne i Ukraine.

Her er de vitalt, at det internationale samfund opretholder en regelbaserede orden online såvel som offline.

"Nye teknologier kan skabe fantastiske fremskridt for vores samfund. Men de bringer også alvorlige risici, som vi er nødt til at tage hånd om. Cyberangreb, internetnedlukninger og spredning af desinformation truer vores velstand, frihed og tryghed," lyder det fra Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod (S), i en meddelelse.

"Med det nye globale netværk af cyber- og tech-ambassadører bringer vi demokratiske regeringer sammen om at bygge vores digitale fremtid på de værdier, vi tror på. Gennem samarbejde med tech-industrien vil vi inddæmme de autokratiske kræfter, der misbruger teknologi og sikre, at hele menneskeheden høster teknologiens fordele," fortsætter han.

I 2019 var Danmark og Australien for første gang værter for 20 ligesindede cyber- og tech-ambassadører fra hele verden til "Cyber og Tech Retreat" i Silicon Valley for at drøfte teknologiens indflydelse på udenrigs- og sikkerhedspolitik med tech-industrien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere