Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Danmark og Australien lancerer globalt netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande

Med Danmark og Australien i front skal cyber- og tech-ambassadører over hele verden arbejde mod en ansvarlig, demokratisk og tryg teknologisk fremtid i samarbejde med tech-industrien.

Danmark og Australien, der var blandt de første til at udpege en cyber- eller tech-ambassadør, sætter nu rammerne op for et helt nyt globalt samarbejde.

Et netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande verden over lanceres nu for at sikre, at teknologiudviklingen fremmer velstand, sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder.

Samarbejdet sker desuden som modsvar mod de igangværende ondsindede cyber- og desinformationskampagner, Rusland har stået bag i forbindelse med krigshandlingerne i Ukraine.

Her er de vitalt, at det internationale samfund opretholder en regelbaserede orden online såvel som offline.

"Nye teknologier kan skabe fantastiske fremskridt for vores samfund. Men de bringer også alvorlige risici, som vi er nødt til at tage hånd om. Cyberangreb, internetnedlukninger og spredning af desinformation truer vores velstand, frihed og tryghed," lyder det fra Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod (S), i en meddelelse.

"Med det nye globale netværk af cyber- og tech-ambassadører bringer vi demokratiske regeringer sammen om at bygge vores digitale fremtid på de værdier, vi tror på. Gennem samarbejde med tech-industrien vil vi inddæmme de autokratiske kræfter, der misbruger teknologi og sikre, at hele menneskeheden høster teknologiens fordele," fortsætter han.

I 2019 var Danmark og Australien for første gang værter for 20 ligesindede cyber- og tech-ambassadører fra hele verden til "Cyber og Tech Retreat" i Silicon Valley for at drøfte teknologiens indflydelse på udenrigs- og sikkerhedspolitik med tech-industrien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere