Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Danmark og Australien lancerer globalt netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande

Med Danmark og Australien i front skal cyber- og tech-ambassadører over hele verden arbejde mod en ansvarlig, demokratisk og tryg teknologisk fremtid i samarbejde med tech-industrien.

Danmark og Australien, der var blandt de første til at udpege en cyber- eller tech-ambassadør, sætter nu rammerne op for et helt nyt globalt samarbejde.

Et netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande verden over lanceres nu for at sikre, at teknologiudviklingen fremmer velstand, sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder.

Samarbejdet sker desuden som modsvar mod de igangværende ondsindede cyber- og desinformationskampagner, Rusland har stået bag i forbindelse med krigshandlingerne i Ukraine.

Her er de vitalt, at det internationale samfund opretholder en regelbaserede orden online såvel som offline.

"Nye teknologier kan skabe fantastiske fremskridt for vores samfund. Men de bringer også alvorlige risici, som vi er nødt til at tage hånd om. Cyberangreb, internetnedlukninger og spredning af desinformation truer vores velstand, frihed og tryghed," lyder det fra Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod (S), i en meddelelse.

"Med det nye globale netværk af cyber- og tech-ambassadører bringer vi demokratiske regeringer sammen om at bygge vores digitale fremtid på de værdier, vi tror på. Gennem samarbejde med tech-industrien vil vi inddæmme de autokratiske kræfter, der misbruger teknologi og sikre, at hele menneskeheden høster teknologiens fordele," fortsætter han.

I 2019 var Danmark og Australien for første gang værter for 20 ligesindede cyber- og tech-ambassadører fra hele verden til "Cyber og Tech Retreat" i Silicon Valley for at drøfte teknologiens indflydelse på udenrigs- og sikkerhedspolitik med tech-industrien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?