Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Mere end 200.000 danske hjem kan blive opvarmet med overskudsvarme fra datacentre om få år

I Danmark er der potentiale for, at mere end 200.000 husstande om få år kan opvarmes ved hjælp af spild varme fra datacentre. Sådan lyder forudsigelsen fra direktøren for Dansk Datacenter Industri.

Der er et voksende potentiale for, at spildvarmen fra danske datacentre kan udnyttes i langt højere grad i fremtiden.

Dette understreges af, at datacentrenes totale energiforbrud vil tredobles frem mod 2025 samtidig med, at der kommer et større incitatement og bedre muligheder for at udnytte spildvarmen over det danske fjernvarmenet, skriver Finans.

Disse tendenser udpensles i en ny markedsundersøgelse fra brancheorganisationen Dansk Datacenter Indsutri (DDCI).

"I den optimale verden er der i 2025 mulighed for at danske datacentre kan levere spildvarme nok til at opvarme mellem 400 til 500.000 danske husstande. Reelt tror jeg, at vi kommer til at opleve leverancer svarende til opvarmningen til måske mellem 200 og 300.000 husstande i 2025 voksende til rundt regnet en fjerdedel af samtlige danske husstande i 2030," siger Henrik Hansen, administerende direktør for Dansk Dataecenter Industri, til Finans.

Ved udgivelsen af sidste års rapport lød det, at kun seks ud af 64 større datacentre i Danmark genanvendte overskudsvarmen fra datacentrene, lyder det.

Men nu har fokus flyttet sig, hvilket yderligere forstærkes af krigen i Ukraine og ønsket om at løsrive sig fra afhængigheden af russisk gas, skriver Finans.