Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk overvejer at lancere eget socialt medie

Elon Musk overvejer ‘seriøst’ at lancere sit eget sociale medie. Han mener, at Twitter underminerer demokratiet ved ikke at understøtte ytringsfrihed.

Elon Musk overvejer ‘seriøst’ at bygge et nyt socialt medie, som skal give plads til frie tanker og fri tale.

Det meddelte han i weekenden i en tråd på Twitter, hvor han følges af godt 79 millioner andre brugere.

Årsag: Elon Musk mener, at Twitter ‘forsømmer at overholde de fundamentale principper for ytringsfrihed.’

‘Og da Twitter de facto er et offentligt torv, underminerer det demokratiet, hvis ikke ytringsfriheden understøttes,” skriver han.

Elon Musk er kendt for af og til at udsende kontroversielle og opsigtsvækkende budskaber på Twitter, som ikke altid følges op af handling.

Ikke desto mindre er han som en af verdens mest succesrige iværksættere og en af de rigeste mennesker på planeten en magtfaktor, som ingen kan komme uden om.

Elon Musk lancerede i weekenden en rundspørge på Twitter, hvor han spørger brugerne, om der er brug for en ny platform.

Dette spørgsmål har i skrivende stund fået godt 48.000 svar fra brugere. En del skriver, at Elon Musk jo bare kan købe Twitter.

Det amerikanske finantilsyn, SEC, besluttede for en uges tid siden, at Elon Musks opslag på Twitter om Tesla kan indgå i eventuelle finansielle sager mod ham.

Det har Musk reageret ret kraftigt imod med beskyldninger om, at SEC ‘tramper’ på han ytringsfrihed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere