Artikel top billede

Har fået tilbud fra fire it-giganter: USA udskyder enorm cloud-kontrakt til Pentagon

USA udskyder tildelingen af en af landets største og vigtigste it-kontrakter med otte måneder. Fire it-giganter har lagt tilbud på bordet.

USA skubber beslutningen om, hvem der skal være leverandør på en af landets allerstørste cloud-kontrakter, otte måneder frem.

Det var oprindeligt meningen, at det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, ville have skrevet kontrakt på leverering af cloud-systemet Joint Warfighting Cloud Capability til ni milliarder dollar i næste måned.

Men det kommer nu først til at ske til december.

Pentagon har modtaget tilbud på ordren fra de fire store selskaber på det amerikanske cloud-marked, AWS, MIcrosoft, Google og Oracle.

Men forsvarsministeriets folk er langt fra klar til at tage en beslutning for nuværende.

Pentagon har hele tiden holdt muligheden åben for, at op mod fire cloud-selskaber kan blive samtidige leverandører på opgaven, som kommer til at strække sig over fem år med mulighed for yderligere forlængelser.

Joint Warfighting Cloud Capability - eller JWCC - er efterfølgeren til det stærkt omstridte JEDI-program (Joint Enterprise Defense Infrastructure), som for nogle år siden skabte en del bataljer mellem AWS og Microsoft, som begge kæmpede hårdt for at lande den mægtige ordre.

Dengang var der kun plads til en enkelt leverandør på en af de måske vigtigste og største it-ordrer til den amerikanske stat.

Præsident Joe Biden har imidlertid skrottet hele ideen om at kun at have en enkelt leverandør på en så vigtig opgave.

Det førte til, at Pentagon helt droppede JEDI-projektet i sommer og istedet lancerede JWCC.

USA har tidligere meddelt, at det reelt nok kun er AWS og Microsoft, der har kompetencer og setup til at kunne komme i betragtning som leverandører på JWCC.