Artikel top billede

Slut med den danske coronapas-app: Lukker og slukker

Det er slut med den danske del af din coronapas-app, som nu slukkes. Men du bør alligevel ikke slette appen fra din telefon.

Det er slut med at skulle trække din telefon op af lommen hver gang, at du skal ind på en restaurant, plejehjem, sygehus eller andre steder for at fremvise coronapas-app til en medarbejder i døren.

Coronapas-appen lukker og slukker nemlig og er fra i dag, torsdag 31. marts, ikke længere anvendelig i Danmark.

Appen lukkes ned i forbindelse med, at den bekendtgørelse, som har givet grønt lys til behandling af personoplysninger i appen, udløber. Det skete natten til torsdag.

Appen har været i funktion siden maj 2021 og blev reelt udfaset i begyndelsen af februar, da det blev besluttet, at Covid-19 ikke længere var en samfundskritisk sygdom.

Dengang fortsat plejehjem og sygehuse dog med at kræve fremvisning af passet. Men det ophører altså nu.

Slet den ikke

Selv om coronapasset nu udfases i Danmark, bør du vente lidt med at fjerne appen helt fra din telefon.

For EU-delen af det to-sidede pas kan fortsat være nyttig ved rejser i udlandet.

Sundhedsministeriet meddeler desuden, at det vil være muligt at genaktivitere den danske del af appen med kort varsel.

“Coronapas-appen vil fortsat kunne bruges, men fremover alene med EU-visningen, hvor det fremgår, om man har coronapas på baggrund af vaccination, immunitet eller test, som kan bruges ved rejser. Man kan også fortsat tilgå sit coronapas på sundhed.dk og i MinSundhed-appen,” meddeler Sundhedsministeriet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere