Artikel top billede

Slut med den danske coronapas-app: Lukker og slukker

Det er slut med den danske del af din coronapas-app, som nu slukkes. Men du bør alligevel ikke slette appen fra din telefon.

Det er slut med at skulle trække din telefon op af lommen hver gang, at du skal ind på en restaurant, plejehjem, sygehus eller andre steder for at fremvise coronapas-app til en medarbejder i døren.

Coronapas-appen lukker og slukker nemlig og er fra i dag, torsdag 31. marts, ikke længere anvendelig i Danmark.

Appen lukkes ned i forbindelse med, at den bekendtgørelse, som har givet grønt lys til behandling af personoplysninger i appen, udløber. Det skete natten til torsdag.

Appen har været i funktion siden maj 2021 og blev reelt udfaset i begyndelsen af februar, da det blev besluttet, at Covid-19 ikke længere var en samfundskritisk sygdom.

Dengang fortsat plejehjem og sygehuse dog med at kræve fremvisning af passet. Men det ophører altså nu.

Slet den ikke

Selv om coronapasset nu udfases i Danmark, bør du vente lidt med at fjerne appen helt fra din telefon.

For EU-delen af det to-sidede pas kan fortsat være nyttig ved rejser i udlandet.

Sundhedsministeriet meddeler desuden, at det vil være muligt at genaktivitere den danske del af appen med kort varsel.

“Coronapas-appen vil fortsat kunne bruges, men fremover alene med EU-visningen, hvor det fremgår, om man har coronapas på baggrund af vaccination, immunitet eller test, som kan bruges ved rejser. Man kan også fortsat tilgå sit coronapas på sundhed.dk og i MinSundhed-appen,” meddeler Sundhedsministeriet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere