Artikel top billede

Allerede da krigen i Ukraine startede, advarede den amerikanske stat i skjul selskaber om Kaspersky

USA tilføjede Kaspersky til listen over trusler mod nationens sikkerhed for få dage siden, men amerikanske blev advaret mod brug af softwareselskabet allerede, dagen efter Rusland gik ind i Ukraine.

Den amerikanske regering begyndt uden for offentlighedens søgelys, privat at advare visse amerikanske virksomheder mod at bruge det russiske it-selskab Kaspersky, allerede dagen efter Rusland gik ind i Ukraine, hvilket skete 24. februar.

Det skriver Reuters.

Derfor tog staten afstand til selskabet langt før, det blev tilføjet til listen af trusler mod nationens sikkerhed 26. marts.

Flere virksomheder, som har med kritisk infrastruktur at gøre blev briefet og advaret om brug af virksomhedens produkter.

Ifølge mediet er Kaspesky forurettet over ikke at have haft muligheden for at svare igen på en sådan briefing.

Kaspersky har ved flere lejligheder ytret, at de mange boykots og advarsler mod det russiske cybersikkerhedsfirma bygger på politik og ikke på selskabets teknologier.

Blandt andet har de tyske myndigheder advaret mod Kaspersky, Italiens regering vil mindkse brugen af selskabet, mens Storbritannien fraråder at benytte firmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere