Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk ejer næsten en tiendedel af sit yndlings-sociale medie Twitter - nu går han efter at platformen skal indføre en ny knap

Den glade ejer af et elbilsimperium, et rumfartsselskab og nu også næsten en tiendedel af sit yndlings sociale medie Twitter, Elon Musk, får Twitter-aktien til at skyde i vejret.

9,2 procent. så meget har milliardæren, elbils- og rumfartsentusiasten Elon Musk købt af det sociale medie Twitter. En platform, som han personligt også er særdeles aktiv på.

Den store mængde aktier har betydet, at Elon Musk har skulle tage stilling til, om han aktivt vil have indflydelse på selskabet i fremtiden.

Aktionærer med over fem procent af ejerskabet, der ikke ønsker aktiv inflydelse, udfylder en kortere formular kaldet 13G til det amerikanske statsagentur U.S. Securities and Exchange Commission.

De, der derimod ønsker en aktiv plads omkring Twitters bord indgiver typisk en længere og mere dybdegående formular, en 13D, inden for 10 dage efter at have købt deres indsats.

Men, som erhvervsmediet Bloomberg skriver, så er der "intet passivt" omkring Elon Musks person. Og selv om han har udfyldt en 13G-formular, så er han alligevel efter at havde nået en andel på 9,2 procent af Twitter gået i gang med at prøve, at påvirke platformen.

Det første han har gjort, er at lave en afstemning - på Twitter - om platforment ikke skal have en redigerings-knap.

Den store andel ser ud til at have skabt interesse om Twitter-aktien, der mandag er skudt i vejret.

Elon Musk er kommet til den næsten tiendedel af Twitter-aktier gennem såkaldte passive investeringer, som betyder, at i stedet for at have købt alle aktierne på én gang, så er det kommet til, ved at han over tid har lagt flere og flere penge i en investeringsforening, der forvalter pengene for investorerne.

Læs mere om Elon Musks Twitter-eventyr her og her.
IT-JOB

Mascot International

IT-koordinator

Carnegie Investment Bank

Front-end udviklere

J. H. Schultz Information A/S

3rd Level Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?