Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk ejer næsten en tiendedel af sit yndlings-sociale medie Twitter - nu går han efter at platformen skal indføre en ny knap

Den glade ejer af et elbilsimperium, et rumfartsselskab og nu også næsten en tiendedel af sit yndlings sociale medie Twitter, Elon Musk, får Twitter-aktien til at skyde i vejret.

9,2 procent. så meget har milliardæren, elbils- og rumfartsentusiasten Elon Musk købt af det sociale medie Twitter. En platform, som han personligt også er særdeles aktiv på.

Den store mængde aktier har betydet, at Elon Musk har skulle tage stilling til, om han aktivt vil have indflydelse på selskabet i fremtiden.

Aktionærer med over fem procent af ejerskabet, der ikke ønsker aktiv inflydelse, udfylder en kortere formular kaldet 13G til det amerikanske statsagentur U.S. Securities and Exchange Commission.

De, der derimod ønsker en aktiv plads omkring Twitters bord indgiver typisk en længere og mere dybdegående formular, en 13D, inden for 10 dage efter at have købt deres indsats.

Men, som erhvervsmediet Bloomberg skriver, så er der "intet passivt" omkring Elon Musks person. Og selv om han har udfyldt en 13G-formular, så er han alligevel efter at havde nået en andel på 9,2 procent af Twitter gået i gang med at prøve, at påvirke platformen.

Det første han har gjort, er at lave en afstemning - på Twitter - om platforment ikke skal have en redigerings-knap.

Den store andel ser ud til at have skabt interesse om Twitter-aktien, der mandag er skudt i vejret.

Elon Musk er kommet til den næsten tiendedel af Twitter-aktier gennem såkaldte passive investeringer, som betyder, at i stedet for at have købt alle aktierne på én gang, så er det kommet til, ved at han over tid har lagt flere og flere penge i en investeringsforening, der forvalter pengene for investorerne.

Læs mere om Elon Musks Twitter-eventyr her og her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere