Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Dansk efterretningstjeneste advarer mod politisk motiverede hackerangreb på danske virksomheder

Krigen i Ukraine har ført et rekordstort antal såkaldte hacktivister ind i kampen. Det får nu Center for Cybersikkerhed til at advare danske virksomheder om truslen.

Rekord mange hackere har kastet sig ind i Ruslands invasion af Ukraine. De mange hackere forsøger at ødelægge russiske it-systemer, og det får den danske efterretningstjeneste til at komme med en advarsel.

Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer, at truslen fra de mange såkaldte hacktivister kan være en trussel mod danske virksomheder.

Det skriver Børsen.

“Krigen i Ukraine har forårsaget en fremkomst af ikkestatslige grupper, som fokuserer på Rusland, Belarus og Ukraine. Langt den største del af cyberaktivismen ind i Rusland ser ud til at været rettet mod russiske myndigheder og virksomheder,” siger fungerende chef for CFCS Mark Fiedel i et interview med Børsen.

Danske Ecco er allerede kommet i vælten fordi virksomheden som en af de sidste virksomheder ikke har valgt at stoppe sine aktiviteter i landet.

Det har fået den kendte hacktivist gruppe Anonymous til at udpege netop Ecco som et mål for gruppens angreb.

Mark Fiedel anbefaler derfor alle danske virksomheder at gennemgå deres digitale infrastruktur. Virksomheder med en forbindelse til Rusland eller Ukraine har nemlig en forhøjet risiko for at blive ramt, lyder vurderingen fra Mark Fiedel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?