Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Dansk efterretningstjeneste advarer mod politisk motiverede hackerangreb på danske virksomheder

Krigen i Ukraine har ført et rekordstort antal såkaldte hacktivister ind i kampen. Det får nu Center for Cybersikkerhed til at advare danske virksomheder om truslen.

Rekord mange hackere har kastet sig ind i Ruslands invasion af Ukraine. De mange hackere forsøger at ødelægge russiske it-systemer, og det får den danske efterretningstjeneste til at komme med en advarsel.

Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer, at truslen fra de mange såkaldte hacktivister kan være en trussel mod danske virksomheder.

Det skriver Børsen.

“Krigen i Ukraine har forårsaget en fremkomst af ikkestatslige grupper, som fokuserer på Rusland, Belarus og Ukraine. Langt den største del af cyberaktivismen ind i Rusland ser ud til at været rettet mod russiske myndigheder og virksomheder,” siger fungerende chef for CFCS Mark Fiedel i et interview med Børsen.

Danske Ecco er allerede kommet i vælten fordi virksomheden som en af de sidste virksomheder ikke har valgt at stoppe sine aktiviteter i landet.

Det har fået den kendte hacktivist gruppe Anonymous til at udpege netop Ecco som et mål for gruppens angreb.

Mark Fiedel anbefaler derfor alle danske virksomheder at gennemgå deres digitale infrastruktur. Virksomheder med en forbindelse til Rusland eller Ukraine har nemlig en forhøjet risiko for at blive ramt, lyder vurderingen fra Mark Fiedel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere