Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Salg af bærbare computere falder - men omsætningen på salget stiger

Omsætningen for computere der er solgt på verdensplan når nye rekorder, men selve antallet af solgte enheder er faldet siden 2020.

Der blev i første kvartal af 2022 sendt 80,1 million desktops og notebooks rundt til forbrugere på verdensplan. Det svarer til et fald på 3 procent sammenlignet med forrige år ifølge data fra analyse-bureauet Canalys.

Trods faldet, som er det første fald i salg af stationære og bærbare siden 2020, så er omsætningen på computer-salget i første kvartal nået 70 milliarder dollar, svarende til over 470 millarder danske kroner.

Dette skyldes prisstinginger på enhederne, som blandt andet er presset i vejret af chip-mangel og et stigende behov for computere med kraft nok til større og mere krævende opgaveløsning.

Skiller man tallene ad, så faldt forsendelser af bærbare med 6 procent mens stationær-salget voksede med 13 procent.

Det blev Lenovo, der placerer sig i den absolutte top af pc-markedet i årets første kvartal med forsendelser på 18,2 millioner enheder. Dette svarer dog til et fald på 10 procent fra sidste år.

HP kommer på andenpladsen med 15,8 millioner solgte enheder - et fald på næsten 18 procent. Og tredjepladsen ramte Dell med 13,7 millioner solgte enheder - en stigning på 6,2 procent.

"Sælgere og deres aktionærer har grund til at juble, efterhånden som pc-industriens omsætningsvækstrække fortsatte," sagde Canalyss hovedanalytiker Rushabh Doshi.

"Selv hvis kunder er tvunget til at udskyde indkøb på grund af stigende priser på kort sigt, er en stor bølge af enhedsopdatering uundgåelig, især i betragtning af, at mere end 50 procent af de aktive enheder er mere end fire år gamle," lyder det.

En anden forudsigelse fra analuytikeren lyder:

"I mellemtiden vil den kommercielle efterspørgsel forblive stærk i år, selvom forbruger- og uddannelsesindkøb vakler. Genoptagelsen af ​​arbejdspladsaktivitet på tæt på præ-pandemisk niveau kombineret med hybrid- og fjernarbejdere, der har brug for højere specificerede pc'er for at maksimere produktiviteten, betyder, at virksomhedens it-udgifter vil forblive høje i 2022."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere