Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Salg af bærbare computere falder - men omsætningen på salget stiger

Omsætningen for computere der er solgt på verdensplan når nye rekorder, men selve antallet af solgte enheder er faldet siden 2020.

Der blev i første kvartal af 2022 sendt 80,1 million desktops og notebooks rundt til forbrugere på verdensplan. Det svarer til et fald på 3 procent sammenlignet med forrige år ifølge data fra analyse-bureauet Canalys.

Trods faldet, som er det første fald i salg af stationære og bærbare siden 2020, så er omsætningen på computer-salget i første kvartal nået 70 milliarder dollar, svarende til over 470 millarder danske kroner.

Dette skyldes prisstinginger på enhederne, som blandt andet er presset i vejret af chip-mangel og et stigende behov for computere med kraft nok til større og mere krævende opgaveløsning.

Skiller man tallene ad, så faldt forsendelser af bærbare med 6 procent mens stationær-salget voksede med 13 procent.

Det blev Lenovo, der placerer sig i den absolutte top af pc-markedet i årets første kvartal med forsendelser på 18,2 millioner enheder. Dette svarer dog til et fald på 10 procent fra sidste år.

HP kommer på andenpladsen med 15,8 millioner solgte enheder - et fald på næsten 18 procent. Og tredjepladsen ramte Dell med 13,7 millioner solgte enheder - en stigning på 6,2 procent.

"Sælgere og deres aktionærer har grund til at juble, efterhånden som pc-industriens omsætningsvækstrække fortsatte," sagde Canalyss hovedanalytiker Rushabh Doshi.

"Selv hvis kunder er tvunget til at udskyde indkøb på grund af stigende priser på kort sigt, er en stor bølge af enhedsopdatering uundgåelig, især i betragtning af, at mere end 50 procent af de aktive enheder er mere end fire år gamle," lyder det.

En anden forudsigelse fra analuytikeren lyder:

"I mellemtiden vil den kommercielle efterspørgsel forblive stærk i år, selvom forbruger- og uddannelsesindkøb vakler. Genoptagelsen af ​​arbejdspladsaktivitet på tæt på præ-pandemisk niveau kombineret med hybrid- og fjernarbejdere, der har brug for højere specificerede pc'er for at maksimere produktiviteten, betyder, at virksomhedens it-udgifter vil forblive høje i 2022."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?