Artikel top billede

USA freder internettet i Rusland fra sanktioner mod landet

Ruslands internetudbydere kommer ikke til at blive ramt af USA's sanktioner mod landet.

Den amerikanske regering har valgt at fritage russiske telekommunikations-virksomheder fra de sanktioner USA har indført over for Rusland.

Sanktionerne er indført efter Ruslands invasion af Ukraine, men det kommer altså ikke til at få betydning for russiernes adgang til internettet.

Det oplyser USA's finansministerium i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer efter flere organisationer ifølge mediet The Verge har udtrykt bekymring om, at sanktioner mod det den russiske del af nettet kunne få konsekvenser for aktivister i landet.

Organisationen Access Now er en af dem, der har opfordret USA's præsident Joe Biden til netop at undtage internettet i sanktionerne mod Rusland.

"Amerikansk internetkommunikation er en nøgle for forsvarer af menneskerettigheder og uafhængige medier for at kunne rapportere og kæmpe mod den russiske og belarussiske regeringers aggression mod Ukraine," siger juridisk rådgiver i organisationen Natalia Krapiva ifølge The Verge.

Den amerikanske regeringen skriver dog ikke i meddelelsen om det også er årsagen til, at myndighederne har valgt at fritage internettet fra sanktionerne.

USA's finansministerium gør det stadig klart, at det står alle virksomheder frit for selv at indføre deres egne sanktioner mod Rusland - også på dette område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere