Artikel top billede

USA freder internettet i Rusland fra sanktioner mod landet

Ruslands internetudbydere kommer ikke til at blive ramt af USA's sanktioner mod landet.

Den amerikanske regering har valgt at fritage russiske telekommunikations-virksomheder fra de sanktioner USA har indført over for Rusland.

Sanktionerne er indført efter Ruslands invasion af Ukraine, men det kommer altså ikke til at få betydning for russiernes adgang til internettet.

Det oplyser USA's finansministerium i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer efter flere organisationer ifølge mediet The Verge har udtrykt bekymring om, at sanktioner mod det den russiske del af nettet kunne få konsekvenser for aktivister i landet.

Organisationen Access Now er en af dem, der har opfordret USA's præsident Joe Biden til netop at undtage internettet i sanktionerne mod Rusland.

"Amerikansk internetkommunikation er en nøgle for forsvarer af menneskerettigheder og uafhængige medier for at kunne rapportere og kæmpe mod den russiske og belarussiske regeringers aggression mod Ukraine," siger juridisk rådgiver i organisationen Natalia Krapiva ifølge The Verge.

Den amerikanske regeringen skriver dog ikke i meddelelsen om det også er årsagen til, at myndighederne har valgt at fritage internettet fra sanktionerne.

USA's finansministerium gør det stadig klart, at det står alle virksomheder frit for selv at indføre deres egne sanktioner mod Rusland - også på dette område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?