Artikel top billede

USA freder internettet i Rusland fra sanktioner mod landet

Ruslands internetudbydere kommer ikke til at blive ramt af USA's sanktioner mod landet.

Den amerikanske regering har valgt at fritage russiske telekommunikations-virksomheder fra de sanktioner USA har indført over for Rusland.

Sanktionerne er indført efter Ruslands invasion af Ukraine, men det kommer altså ikke til at få betydning for russiernes adgang til internettet.

Det oplyser USA's finansministerium i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer efter flere organisationer ifølge mediet The Verge har udtrykt bekymring om, at sanktioner mod det den russiske del af nettet kunne få konsekvenser for aktivister i landet.

Organisationen Access Now er en af dem, der har opfordret USA's præsident Joe Biden til netop at undtage internettet i sanktionerne mod Rusland.

"Amerikansk internetkommunikation er en nøgle for forsvarer af menneskerettigheder og uafhængige medier for at kunne rapportere og kæmpe mod den russiske og belarussiske regeringers aggression mod Ukraine," siger juridisk rådgiver i organisationen Natalia Krapiva ifølge The Verge.

Den amerikanske regeringen skriver dog ikke i meddelelsen om det også er årsagen til, at myndighederne har valgt at fritage internettet fra sanktionerne.

USA's finansministerium gør det stadig klart, at det står alle virksomheder frit for selv at indføre deres egne sanktioner mod Rusland - også på dette område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere