Artikel top billede

(Foto: Photo by Bench Accounting on Unsplash)

Deltag i Computerworlds undersøgelse: Kan du stadig arbejde hjemmefra?

Kan du stadigvæk arbejde hjemmefra, eller er din virksomhed vendt tilbage til tilstandende fra før coronakrisen. Deltag i Computerworlds undersøgelse her.

Er din adgang til hjemmearbejde blevet indskrænket efter, at coronarestriktioner er blevet ophævet, eller har din arbejdsplads omvendt taget ved lære af de nye arbejdsvaner på din arbejdsplads?

Computerworld undersøger nu, hvordan tilbagerulningen af coronarestriktionerne har påvirket de danske it-professionelles mulighed for arbejde hjemmefra.

Derfor håber vi, at du vil bruge to minutter på at svare på vores spørgsmål om din adgang til hjemmearbejde i en undersøgelse. Du et link til undersøgelsen herunder:

Deltage i undersøgelsen her

9 ud af 10 ønsker hjemmearbejde

Under coronakrisen vendte hjemmearbejde op og ned på vores arbejdsliv, og mange medarbejdere lærte at sætte pris på fordelen ved at kunne arbejde uforstyrret på hjemmekontoret.

En tidligere undersøgelse foretaget i samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank har vist, at 9 ud af 10 af de adspurgte ønsker et arbejdsliv med minimum en ugentlig hjemmearbejdsdag.

Den danske headhunter Peter Rasmussen fra firmaet IHeadHunt har endda fortalt til Computerworld, at det i stadig højere grad er et krav, når it-folk er på jobjagt.

“Vi oplever, at mange af de kandidater, som vi rækker ud til, som det første spørger: Er der mulighed for hjemmearbejde? Er det ikke tilfældet, så er de ikke interesserede. De har vænnet sig til, at det er en effektiv og en rar måde at indrette sig på, og det er noget, som de vi have mulighed for i fremtiden,“ sagde han i efteråret til Computerworld.

Læs også: Danske it-ansatte stiller krav om hjemmearbejde efter corona: "Jeg ved at folk har søgt væk på grund af den manglende fleksibilitet"

Advarer om konsekvenserne

Begejstringen er dog ikke lige stor hos alle arbejdsgivere.

Eksempelvis har Bankdatas topchef, Esben Kolind, advaret mod, at overdreven hjemmearbejde kan føre til et ringere arbejdsmiljø, hvor de ansatte mister tilknytning til arbejdspladsen og deres kolleger.

“Oplever jeg, at folk bliver hjemme oftere end godt er, så er det noget, som vi bliver nødt til at se på igen,” sagde han til Computerworld sidste år.

Har du yderligere kommentar er du velkommen til at sende en mail til jwi@cw.dk