Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Nordkoreanske hackere står bag krypto-tyveri i computerspil for 4,2 milliarder kroner

Amerikanske myndigheder udpeger nu en Nordkoreansk hackergruppe som bagmændene bag et kæmpemæssigt krypto-tyveri. Gennem et computerspil stjal de it-kriminelle kryptovaluta for over fire miliarder kroner.

Det var en Nordkoreansk hackergruppe, der stod bag den kæmpemæssige kryptotyveri sidste måned.

Det konstaterer de amerikanske myndigheder nu.

I marts blev der stjålet kryptovaluta for 615 millioner dollar, svarende til 4,2 milliarder kroner, fra spillere i det udbredte online-spil Axie Infinity, skriver BBC.

Dette kryptotyveri vurderes til at være et af de største nogensinde.

De amerikanske myndigheder peger på, at det er hackergruppen ved navn Lazarus, der står bag. Lazarus anses for at være kontrolleret af den Nordkoreanske efterretningstjeneste, lyder det.

"Gennem vores efterforskning er vi i stand til at bekræfte, at Lazarus Group og APT38, som er aktører tilknyttet Nordkorea, er ansvarlige for dette tyveri," lyder det fra FBI i en udtaelelse, skriver mediet.

Lazarus kom på radaren tilbage i 2014, hvor gruppen blev beskyldt for at hacke Sony Pictures og efterfølgende offentliggøre følsomme data.

Dengang forlangte gruppen, at Sony skulle trække filmen The Interview tilbage. Komediefilmen handler om to journlister, der planlægger at myrde den nordkoreanske leder Kim Jong-Un.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere