Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Nordkoreanske hackere står bag krypto-tyveri i computerspil for 4,2 milliarder kroner

Amerikanske myndigheder udpeger nu en Nordkoreansk hackergruppe som bagmændene bag et kæmpemæssigt krypto-tyveri. Gennem et computerspil stjal de it-kriminelle kryptovaluta for over fire miliarder kroner.

Det var en Nordkoreansk hackergruppe, der stod bag den kæmpemæssige kryptotyveri sidste måned.

Det konstaterer de amerikanske myndigheder nu.

I marts blev der stjålet kryptovaluta for 615 millioner dollar, svarende til 4,2 milliarder kroner, fra spillere i det udbredte online-spil Axie Infinity, skriver BBC.

Dette kryptotyveri vurderes til at være et af de største nogensinde.

De amerikanske myndigheder peger på, at det er hackergruppen ved navn Lazarus, der står bag. Lazarus anses for at være kontrolleret af den Nordkoreanske efterretningstjeneste, lyder det.

"Gennem vores efterforskning er vi i stand til at bekræfte, at Lazarus Group og APT38, som er aktører tilknyttet Nordkorea, er ansvarlige for dette tyveri," lyder det fra FBI i en udtaelelse, skriver mediet.

Lazarus kom på radaren tilbage i 2014, hvor gruppen blev beskyldt for at hacke Sony Pictures og efterfølgende offentliggøre følsomme data.

Dengang forlangte gruppen, at Sony skulle trække filmen The Interview tilbage. Komediefilmen handler om to journlister, der planlægger at myrde den nordkoreanske leder Kim Jong-Un.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere