Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix mister brugere for første gang i et årti: Aktien styrtdykker med 25 procent

Netflix, der er verdens største streaming-tjeneste, mister nu brugere for første gang i 10 år. Tilbagegangen sender aktien til tælling.

Netflix har mistet 200.000 betalende brugere i løbet af et kvartal.

Det lyder ikke af meget, når man tager den samlede masse på 222 millioner brugere.

Men det er alligevel skelsættende, når det er første gang i ti år, at Netflix går tilbage på brugerfronten, skriver CNBC.

Den triste tilbagegang får investorerne til at sende Netflix-aktien ned med 25 procent i eftermarkedet.

Netflix har tidligere informeret aktionærerne, at man forventede en brugertilgang på 2,5 millioner i løbet af første kvartal. Samme kvartal sidste år lød tilganngen på 4 millioner brugere.

Den russiske invasion af Ukraine spiller dog ind i regnskabet, fremgår det. Netflix har suspenderet sin service i Rusland, og det har kostet virksomheden 700.000 abonnenter.

For næste kvartal regner Netflix med, at der går to millioner brugere tabt.
"Vores omsætningsvækst mister momentum. Streaming vinder frem lineært, som vi forudsagde, og Netflix-titlerne er meget populære verden over. Men vores relativt høje antal betalende husholdninger og den store andel, der deler kodeord, kombineret med konkurrencen på markedet, giver det omsætningen modvind," oplyser Netflix i forbindelse med regnskabet.

Netflix bebuder samtidig, at man vil slå ned på de brugere, der deler passwords med venner, familie og bekendte. Selskabet anslår, at der er omkring 100 millioner husholdninger på globalt plan, der deler kordord med andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere