Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix mister brugere for første gang i et årti: Aktien styrtdykker med 25 procent

Netflix, der er verdens største streaming-tjeneste, mister nu brugere for første gang i 10 år. Tilbagegangen sender aktien til tælling.

Netflix har mistet 200.000 betalende brugere i løbet af et kvartal.

Det lyder ikke af meget, når man tager den samlede masse på 222 millioner brugere.

Men det er alligevel skelsættende, når det er første gang i ti år, at Netflix går tilbage på brugerfronten, skriver CNBC.

Den triste tilbagegang får investorerne til at sende Netflix-aktien ned med 25 procent i eftermarkedet.

Netflix har tidligere informeret aktionærerne, at man forventede en brugertilgang på 2,5 millioner i løbet af første kvartal. Samme kvartal sidste år lød tilganngen på 4 millioner brugere.

Den russiske invasion af Ukraine spiller dog ind i regnskabet, fremgår det. Netflix har suspenderet sin service i Rusland, og det har kostet virksomheden 700.000 abonnenter.

For næste kvartal regner Netflix med, at der går to millioner brugere tabt.
"Vores omsætningsvækst mister momentum. Streaming vinder frem lineært, som vi forudsagde, og Netflix-titlerne er meget populære verden over. Men vores relativt høje antal betalende husholdninger og den store andel, der deler kodeord, kombineret med konkurrencen på markedet, giver det omsætningen modvind," oplyser Netflix i forbindelse med regnskabet.

Netflix bebuder samtidig, at man vil slå ned på de brugere, der deler passwords med venner, familie og bekendte. Selskabet anslår, at der er omkring 100 millioner husholdninger på globalt plan, der deler kordord med andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere