Artikel top billede

Bog: Sådan arbejder man med forretningsstrategi i teori og praksis

I den nye bog Absolut strategi af Henrik Ørholst får man præcis og letforståelig viden om, hvordan man bygger og arbejder med en langsigtet planer, der kan skabe konkurrencemæssige fordele.

Alle taler om strategier, men hvad er det egentlig? Hvordan udformer man en strategi? Hvordan bruger man den? Hvilke aspekter skal med? Hvordan griber andre virksomheder i praksis arbejdet an?

Det får man præcis og letforståelig viden om i Henrik Ørholsts Absolut strategi, der udkom tidligere på året.

Ørholst er kendt som flittig forfatter og erhvervskommentator, og i Absolut strategi bruger han sine uomgængeligt gode kommunikative evner til at forklare både de teoretiske såvel som de praktiske aspekter af det forretningsstrategiske arbejde.

Strategi er et ord, der bruges i flæng, men som – hvis man tager det alvorligt – omfatter alt fra (mode)ord som vision, værdi og mission til eksekvering, analyse og evaluering af, hvordan man kan gøre det bedre.

Eller, som det formuleres i bogen: ”En strategi er en langsigtet plan, som skal bruges til at skabe en vedvarende konkurrencemæssig fordel.”

Det giver Henrik Ørholst en grundig redegørelse for via en kortfattet gennemgang af klassiske strategimodeller krydret med en lang række caseeksempler fra virksomheder såsom Coop, SAS, Nike, Grundfos og Fisker.

Bogen er letlæst og overskuelig, og skulle man alligevel kløjes i teorien, indledes de lidt tungere kapitler med et kort resumé under overskriften ”Hvis du ikke gider læse det hele.” Men det gider man nu alligevel for det meste godt.

Titel: Absolut strategi / Forfatter: Henrik Ørholst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?