Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Bog: Sådan arbejder man med forretningsstrategi i teori og praksis

I den nye bog Absolut strategi af Henrik Ørholst får man præcis og letforståelig viden om, hvordan man bygger og arbejder med en langsigtet planer, der kan skabe konkurrencemæssige fordele.

Alle taler om strategier, men hvad er det egentlig? Hvordan udformer man en strategi? Hvordan bruger man den? Hvilke aspekter skal med? Hvordan griber andre virksomheder i praksis arbejdet an?

Det får man præcis og letforståelig viden om i Henrik Ørholsts Absolut strategi, der udkom tidligere på året.

Ørholst er kendt som flittig forfatter og erhvervskommentator, og i Absolut strategi bruger han sine uomgængeligt gode kommunikative evner til at forklare både de teoretiske såvel som de praktiske aspekter af det forretningsstrategiske arbejde.

Strategi er et ord, der bruges i flæng, men som – hvis man tager det alvorligt – omfatter alt fra (mode)ord som vision, værdi og mission til eksekvering, analyse og evaluering af, hvordan man kan gøre det bedre.

Eller, som det formuleres i bogen: ”En strategi er en langsigtet plan, som skal bruges til at skabe en vedvarende konkurrencemæssig fordel.”

Det giver Henrik Ørholst en grundig redegørelse for via en kortfattet gennemgang af klassiske strategimodeller krydret med en lang række caseeksempler fra virksomheder såsom Coop, SAS, Nike, Grundfos og Fisker.

Bogen er letlæst og overskuelig, og skulle man alligevel kløjes i teorien, indledes de lidt tungere kapitler med et kort resumé under overskriften ”Hvis du ikke gider læse det hele.” Men det gider man nu alligevel for det meste godt.

Titel: Absolut strategi / Forfatter: Henrik Ørholst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs