Artikel top billede

Bog: Sådan arbejder man med forretningsstrategi i teori og praksis

I den nye bog Absolut strategi af Henrik Ørholst får man præcis og letforståelig viden om, hvordan man bygger og arbejder med en langsigtet planer, der kan skabe konkurrencemæssige fordele.

Alle taler om strategier, men hvad er det egentlig? Hvordan udformer man en strategi? Hvordan bruger man den? Hvilke aspekter skal med? Hvordan griber andre virksomheder i praksis arbejdet an?

Det får man præcis og letforståelig viden om i Henrik Ørholsts Absolut strategi, der udkom tidligere på året.

Ørholst er kendt som flittig forfatter og erhvervskommentator, og i Absolut strategi bruger han sine uomgængeligt gode kommunikative evner til at forklare både de teoretiske såvel som de praktiske aspekter af det forretningsstrategiske arbejde.

Strategi er et ord, der bruges i flæng, men som – hvis man tager det alvorligt – omfatter alt fra (mode)ord som vision, værdi og mission til eksekvering, analyse og evaluering af, hvordan man kan gøre det bedre.

Eller, som det formuleres i bogen: ”En strategi er en langsigtet plan, som skal bruges til at skabe en vedvarende konkurrencemæssig fordel.”

Det giver Henrik Ørholst en grundig redegørelse for via en kortfattet gennemgang af klassiske strategimodeller krydret med en lang række caseeksempler fra virksomheder såsom Coop, SAS, Nike, Grundfos og Fisker.

Bogen er letlæst og overskuelig, og skulle man alligevel kløjes i teorien, indledes de lidt tungere kapitler med et kort resumé under overskriften ”Hvis du ikke gider læse det hele.” Men det gider man nu alligevel for det meste godt.

Titel: Absolut strategi / Forfatter: Henrik Ørholst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere