Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-professor Ole Lehrmann Madsen slås til ridder / Boozt.com køber 30 procent af softwareselskab / Danske Bank bliver storaktionær i Netcompany

It-professor Ole Lehrmann Madsen slås til ridder. Boozt.com køber 30 procent af softwareselskab. Danske Bank bliver storaktionær i Netcompany. Kurstæsk til Netflix: Aktien dykkede med 35 procent. Just Eat vil frasælge amerikanske Grubhub.

Godmorgen og velkommen til endnu en morgen-briefing fra Computerworld.

Torsdagens nyhedsoverflyvning er sammensat af Rasmus Ferdinand Ginman.

Rigtig god læselyst.

It-professor Ole Lehrmann Madsen slås til ridder

Professor Ole Lehrmann Madsen har modtaget en royal hæder.

Dronning Margrethe den anden har nemlig udnævnt ham til ridder af 1. grad af Dannebrogordenen.

Han modtager denne orden for sit store og langvarende bidrag til it-forskning og innovation i Danmark hos både Aarhus Universitet og Alexandra Instituttet.

Det skriver Department of Computer Science på Aarhus Universitet på Linkedin.

Boozt.com køber 30 procent af softwareselskab

Det danske softwareselskab Liveshopper har netop solgt 30 procent af virksomheden til Boozt.com.

Webshoppen Boozt.com betaler et udefineret tocifret millionbeløb for lunsen af Liveshopper, der står bag et liveshopping-koncept.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Liveshopper har været på udkig efter investorer, der kan hjælpe med at vækste selskabet og fænomenet liveshopping, der vinder frem.

"Vi tror på, at liveshopping bliver et stærkt konkurrenceparameter i fremtidens e-handel. Vi ser både store muligheder for at skabe tættere bånd til vores kunder, mellem kunder og brands, og så ser vi et spændende potentiale i at tilbyde en bred vifte af liveshopping muligheder til vores mange brand--partnere. Et potentiale vi glæder os til at indfri sammen med teamet i Liveshopper," lyder det fra Peter G. Jørgensen, CMO og medstifter af Boozt, i meddelelsen.

Danske Bank bliver storaktionær i Netcompany

Danske Bank har netop krydset storaktionær-grænsen i Netcompany.

Selskabet ejer sammen med sine datterselskaber nemlig mere end fem procent af aktierne i virksomheden.

Det oplyste Netcompany onsdag eftermiddag i en børsmeddelelse.

Fra 15. april ejer Danske Bank direkte 0,47 procent af aktierne i selskabet. Indirekte ejes 4,55 procent gennem Danica Pension, Danske Invest og Danske Invest SICAV.

Kurstæsk til Netflix: Aktien dykkede med 35 procent

Netflix præsenterede tirsdag regnskab for årets første kvartal, og her blev investorerne mødt af en ubehagelig overraskelse.

Streaming-tjenesten mistede brugere for første gang i et årti. Selskabet mistede 200.000 abonnenter, selvom man havde regnet med at hale 2,5 millioner brugere ind.

Da det amerikanske aktiemarked åbnede strøg aktien også afsted i en nedadgående retning. Ved markedets luk var aktien nede med hele 35 procent.

På nuværende tidpunkt koster en enkelt aktie 226 dollar. Da aktien var på sit højeste sidste år, kostede en enkelt aktie omkring 690 dollar.

Netflix har samlet omkring 222 millioner brugere på verdensplads.

Just Eat vil frasælge amerikanske Grubhub

Det danskstiftede Just Eat er kun blevet større efter, at man fusionerede med hollandske takeaway.com og opkøbt amerikanske Grubhub for et år siden.

Men nu ser det ud til, at selskabet prøver at skille sig af med det amerikanske selskab under et år efter overtagelsen. Det skriver Reuters.

Just Eat Takeaway er Europas største madudleveringstjeneste, og selskabet har haft enorm succes under samfundsnedlukninger grundet pandemien. Men i takt med, at corona er blevet afblæst i Europa er selskabets aktie også faldet til jorden.

Det mulige frasalg kommer således efter et pres fra investorer, der vil have liv tilbage i aktien, der også er udsat for hård konkurrence i markedet, lyder det.

Selskabet topchef, Jitse Groen, har hyret en bank til at udforske muligheden for et muligt salg af Grubhub.

Just Eat Takeaway købte Grubhub for 7,3 milliarder dollar i 2021.