Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Universal Robots og MIR kickstarter verdens største robotkontor i Odense: Skal huse 600 ansatte

De to odenseanske robot-virksomheder, Universal Robots og MIR, har netop taget første spadestik til et nyt fælles domicil. Det bliver verdens største robotkontor med over 600 ansatte.

Onsdag blev første spadestik taget til det, der skal blive verdens største robotkontor.

Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) har nemlig valgt at flytte sammen i Odense.

Selskaberne poster 325 millioner kroner i det nye hovedsæde, der skal stå klar i 2024 med 20.000 kvadratmeter, skriver Børsen.

Begge selskaber har oplevet et hastigt vokseværk de senere år, og alene i 2021 steg omsætningen med over 40 procent i begge butikker.

“Begge virksomheder vokser så meget, at vi har brug for nye faciliteter. Vi flytter sammen, fordi der er nogle synergier mellem vores virksomheder, som vi nemmere kan udnytte,” siger Søren E. Nielsen, CEO i MIR.

Planerne om det fælles kæmpe-domicil blev annonceret tilbage i 2020. Men på grund af pandemien er anlægsplanerne blevet udskudt indtil nu.

Børsen skriver, at der siden 2015 er investeret omkring seks milliarde kroner i automatisering, robotter og droneselskaber i Odense og omegn. Her står Universal Robots og Mir for mere end halvdelen af den investering.

Begge selskaber er med tiden blevet opslugt af amerikanske Teradyne. Universal Robots blev købt i 2015 for 1,9 milliarder kroner og MIR blev købt i 2018 for 1,7 milliarder kronre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere