Artikel top billede

Universal Robots og MIR kickstarter verdens største robotkontor i Odense: Skal huse 600 ansatte

De to odenseanske robot-virksomheder, Universal Robots og MIR, har netop taget første spadestik til et nyt fælles domicil. Det bliver verdens største robotkontor med over 600 ansatte.

Onsdag blev første spadestik taget til det, der skal blive verdens største robotkontor.

Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) har nemlig valgt at flytte sammen i Odense.

Selskaberne poster 325 millioner kroner i det nye hovedsæde, der skal stå klar i 2024 med 20.000 kvadratmeter, skriver Børsen.

Begge selskaber har oplevet et hastigt vokseværk de senere år, og alene i 2021 steg omsætningen med over 40 procent i begge butikker.

“Begge virksomheder vokser så meget, at vi har brug for nye faciliteter. Vi flytter sammen, fordi der er nogle synergier mellem vores virksomheder, som vi nemmere kan udnytte,” siger Søren E. Nielsen, CEO i MIR.

Planerne om det fælles kæmpe-domicil blev annonceret tilbage i 2020. Men på grund af pandemien er anlægsplanerne blevet udskudt indtil nu.

Børsen skriver, at der siden 2015 er investeret omkring seks milliarde kroner i automatisering, robotter og droneselskaber i Odense og omegn. Her står Universal Robots og Mir for mere end halvdelen af den investering.

Begge selskaber er med tiden blevet opslugt af amerikanske Teradyne. Universal Robots blev købt i 2015 for 1,9 milliarder kroner og MIR blev købt i 2018 for 1,7 milliarder kronre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere