Artikel top billede

Universal Robots og MIR kickstarter verdens største robotkontor i Odense: Skal huse 600 ansatte

De to odenseanske robot-virksomheder, Universal Robots og MIR, har netop taget første spadestik til et nyt fælles domicil. Det bliver verdens største robotkontor med over 600 ansatte.

Onsdag blev første spadestik taget til det, der skal blive verdens største robotkontor.

Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) har nemlig valgt at flytte sammen i Odense.

Selskaberne poster 325 millioner kroner i det nye hovedsæde, der skal stå klar i 2024 med 20.000 kvadratmeter, skriver Børsen.

Begge selskaber har oplevet et hastigt vokseværk de senere år, og alene i 2021 steg omsætningen med over 40 procent i begge butikker.

“Begge virksomheder vokser så meget, at vi har brug for nye faciliteter. Vi flytter sammen, fordi der er nogle synergier mellem vores virksomheder, som vi nemmere kan udnytte,” siger Søren E. Nielsen, CEO i MIR.

Planerne om det fælles kæmpe-domicil blev annonceret tilbage i 2020. Men på grund af pandemien er anlægsplanerne blevet udskudt indtil nu.

Børsen skriver, at der siden 2015 er investeret omkring seks milliarde kroner i automatisering, robotter og droneselskaber i Odense og omegn. Her står Universal Robots og Mir for mere end halvdelen af den investering.

Begge selskaber er med tiden blevet opslugt af amerikanske Teradyne. Universal Robots blev købt i 2015 for 1,9 milliarder kroner og MIR blev købt i 2018 for 1,7 milliarder kronre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?