Artikel top billede

(Foto: Silver Ringvee)

Dansk topchef for it-selskab er vendt tilbage til Ukraine: "Der er en ny normal, en ny mærkelig normal"

Efter at være flygtet er Danske Jesper Lindholt, der er direktør for outsourcing-selskabet Livatek, nu tilbage i Ukraine igen. Men han er blevet mødt af en helt ny virkelighed.

Da krigen brød ud i Ukraine, flygtede Jesper Lindholt fra Kyiv og ud af landet med sin kone og svigermor.

Men nu er stifteren af it-selskabet Livatek vendt retur til det krigshærgede land, hvor han har hørt hjemme i 15 år.

Da han vendte retur natten til lørdag, blev han mødt af en ny virkelighed, skriver Politiken.

"Der er en ny normal, en ny mærkelig normal. Luftalarmen går, og så kigger man lige på hinanden – nå, så får vi en øl mere. Der er spærretid fra 23 til 06, hvor man ikke må være ude, men det har alle også vænnet sig til. Det tog lige et par dage for mig at komme ind i denne rytme – den nye normal," siger Jesper Lindholt til Politiken.

Hans omkring 60 medarbejdere arbejder nu remote fra de forskellige steder, hvor de opholder sig, da selskabet kontor i Kyiv og Lviv er lukket ned. Forretningen kører videre forholdsvist upåvirket af krigen, fremgår det.

Indtil videre har Jesper Lindholt opholdt sig i Lviv, der er vestpå nær den polske grænse. Da han krydsede grænsen lød vagternes vurdering, at lige mange tager ind til Ukraine, som dem der tager derfra.

Alt i alt er over fem millioner Ukrainere flygtet ud af landet siden, Ruslands indtog. Men nu ser det ud til, at flere vender tilbage til deres hjem.

Et par af Livateks ansatte, der flygtede, er nu vendt tilbage til hovedstaden. Og det sker på trods af, at byen borgmester stadig råder folk til ikke at haste tilbage.

Ifølge UNHCR's tal baseret på den ukraineske grænsekontrol er der siden 26. februar næsten en million, der er krydset grænsen ind til Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?