Artikel top billede

(Foto: Silver Ringvee)

Dansk topchef for it-selskab er vendt tilbage til Ukraine: "Der er en ny normal, en ny mærkelig normal"

Efter at være flygtet er Danske Jesper Lindholt, der er direktør for outsourcing-selskabet Livatek, nu tilbage i Ukraine igen. Men han er blevet mødt af en helt ny virkelighed.

Da krigen brød ud i Ukraine, flygtede Jesper Lindholt fra Kyiv og ud af landet med sin kone og svigermor.

Men nu er stifteren af it-selskabet Livatek vendt retur til det krigshærgede land, hvor han har hørt hjemme i 15 år.

Da han vendte retur natten til lørdag, blev han mødt af en ny virkelighed, skriver Politiken.

"Der er en ny normal, en ny mærkelig normal. Luftalarmen går, og så kigger man lige på hinanden – nå, så får vi en øl mere. Der er spærretid fra 23 til 06, hvor man ikke må være ude, men det har alle også vænnet sig til. Det tog lige et par dage for mig at komme ind i denne rytme – den nye normal," siger Jesper Lindholt til Politiken.

Hans omkring 60 medarbejdere arbejder nu remote fra de forskellige steder, hvor de opholder sig, da selskabet kontor i Kyiv og Lviv er lukket ned. Forretningen kører videre forholdsvist upåvirket af krigen, fremgår det.

Indtil videre har Jesper Lindholt opholdt sig i Lviv, der er vestpå nær den polske grænse. Da han krydsede grænsen lød vagternes vurdering, at lige mange tager ind til Ukraine, som dem der tager derfra.

Alt i alt er over fem millioner Ukrainere flygtet ud af landet siden, Ruslands indtog. Men nu ser det ud til, at flere vender tilbage til deres hjem.

Et par af Livateks ansatte, der flygtede, er nu vendt tilbage til hovedstaden. Og det sker på trods af, at byen borgmester stadig råder folk til ikke at haste tilbage.

Ifølge UNHCR's tal baseret på den ukraineske grænsekontrol er der siden 26. februar næsten en million, der er krydset grænsen ind til Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere