Artikel top billede

(Foto: Silver Ringvee)

Dansk topchef for it-selskab er vendt tilbage til Ukraine: "Der er en ny normal, en ny mærkelig normal"

Efter at være flygtet er Danske Jesper Lindholt, der er direktør for outsourcing-selskabet Livatek, nu tilbage i Ukraine igen. Men han er blevet mødt af en helt ny virkelighed.

Da krigen brød ud i Ukraine, flygtede Jesper Lindholt fra Kyiv og ud af landet med sin kone og svigermor.

Men nu er stifteren af it-selskabet Livatek vendt retur til det krigshærgede land, hvor han har hørt hjemme i 15 år.

Da han vendte retur natten til lørdag, blev han mødt af en ny virkelighed, skriver Politiken.

"Der er en ny normal, en ny mærkelig normal. Luftalarmen går, og så kigger man lige på hinanden – nå, så får vi en øl mere. Der er spærretid fra 23 til 06, hvor man ikke må være ude, men det har alle også vænnet sig til. Det tog lige et par dage for mig at komme ind i denne rytme – den nye normal," siger Jesper Lindholt til Politiken.

Hans omkring 60 medarbejdere arbejder nu remote fra de forskellige steder, hvor de opholder sig, da selskabet kontor i Kyiv og Lviv er lukket ned. Forretningen kører videre forholdsvist upåvirket af krigen, fremgår det.

Indtil videre har Jesper Lindholt opholdt sig i Lviv, der er vestpå nær den polske grænse. Da han krydsede grænsen lød vagternes vurdering, at lige mange tager ind til Ukraine, som dem der tager derfra.

Alt i alt er over fem millioner Ukrainere flygtet ud af landet siden, Ruslands indtog. Men nu ser det ud til, at flere vender tilbage til deres hjem.

Et par af Livateks ansatte, der flygtede, er nu vendt tilbage til hovedstaden. Og det sker på trods af, at byen borgmester stadig råder folk til ikke at haste tilbage.

Ifølge UNHCR's tal baseret på den ukraineske grænsekontrol er der siden 26. februar næsten en million, der er krydset grænsen ind til Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere