Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Norlys fordobler resultatet i vildt vækstår: Tjener over en miliard kroner

Den jyske energi- og telekoncern, Norlys, mere end fordobler overskuddet, der lander på over en milliard kroner.

Den danske energi- og telekæmpe, Norlys, er blevet markant bedre til at tjene penge.

Det viser selskabet årsregnskab for 2021, hvor resultatet før skat lander på en milliard kroner, hvilket er mere end en fordobling i forhold 2020-resultatet.

Samtidig sniger driftsresultatet sig op på over to milliarder kroner. Det er en fremgang på 10 procent.

"Den positive udvikling er båret af fremgang på tværs af koncernen, hvor alle divisioner leverer på budget eller bedre. Samtidig var 2021 præget af en række engangsposter, som var i vores favør, og som er medvirkende til at vores resultat før skat er over en milliard kroner. Det er mere end en fordobling af vores 2020-resultat, så vi har grund til at være meget tilfredse med årets finansielle udvikling, siger Jens Erik Platz, som er bestyrelsesformand i Norlys, i en meddelelse.

Omsætningen for den samlede forretninge kravlede helt på på 11,1 millliarder kroner. I fjor lød toplinjen på 8,3 milliarder. Det svarer til en stigning på omkring 35 procent.

Norlys er et resultat af fusionen mellem Eniig og SE i 2020. Dengang blev der fastlagt et mål om, at Norlys skulle levere synergier for mindst 250 millioner kroner om året fra 2021.

Nu beretter telekoncernen, at fusionen har leveret "markant over forventning både finansielt og forretningsmæssigt."

I dag ejes selskabet af knap 750.000 andelshavere, og her er fremgangen også kommet dem til gode, lyder det.

Selskabet har nemlig haft fart på fiberudrulningen, der nu leverer til 88 procent af andelshaverne og mere end 700.000 adresser i alt.

I begyndelsen af 2022 har der også være fart på. Her frasolgte Norlys 35procent af sit fibernet til et konsortium bestående af hollandske PGGM og det franske energiselskab EDF.

Prisen her lød angiveligt på otte milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere