Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Norlys fordobler resultatet i vildt vækstår: Tjener over en miliard kroner

Den jyske energi- og telekoncern, Norlys, mere end fordobler overskuddet, der lander på over en milliard kroner.

Den danske energi- og telekæmpe, Norlys, er blevet markant bedre til at tjene penge.

Det viser selskabet årsregnskab for 2021, hvor resultatet før skat lander på en milliard kroner, hvilket er mere end en fordobling i forhold 2020-resultatet.

Samtidig sniger driftsresultatet sig op på over to milliarder kroner. Det er en fremgang på 10 procent.

"Den positive udvikling er båret af fremgang på tværs af koncernen, hvor alle divisioner leverer på budget eller bedre. Samtidig var 2021 præget af en række engangsposter, som var i vores favør, og som er medvirkende til at vores resultat før skat er over en milliard kroner. Det er mere end en fordobling af vores 2020-resultat, så vi har grund til at være meget tilfredse med årets finansielle udvikling, siger Jens Erik Platz, som er bestyrelsesformand i Norlys, i en meddelelse.

Omsætningen for den samlede forretninge kravlede helt på på 11,1 millliarder kroner. I fjor lød toplinjen på 8,3 milliarder. Det svarer til en stigning på omkring 35 procent.

Norlys er et resultat af fusionen mellem Eniig og SE i 2020. Dengang blev der fastlagt et mål om, at Norlys skulle levere synergier for mindst 250 millioner kroner om året fra 2021.

Nu beretter telekoncernen, at fusionen har leveret "markant over forventning både finansielt og forretningsmæssigt."

I dag ejes selskabet af knap 750.000 andelshavere, og her er fremgangen også kommet dem til gode, lyder det.

Selskabet har nemlig haft fart på fiberudrulningen, der nu leverer til 88 procent af andelshaverne og mere end 700.000 adresser i alt.

I begyndelsen af 2022 har der også være fart på. Her frasolgte Norlys 35procent af sit fibernet til et konsortium bestående af hollandske PGGM og det franske energiselskab EDF.

Prisen her lød angiveligt på otte milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere