OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Danske it-virksomheder står på spring for at spinde guld på Europas kæmpesats på digitalisering

Danmarks position som verdensmestre i digitalisering giver et enormt vækstpotentiale for danske it-virksomheder, som står på spring for at levere løsninger og know how til et kommende europæiske kæmpesats på digitalisering.

Europa står over for et kæmpesats på digitalisering, og der er afsat kolossale summer til at føre det ud i livet.

Det får danske it-virksomheder til at tro på et enormt vækstpotentiale for danskudviklede løsninger og salg af know how. Det skriver Børsen.

Den belgiske tænketank Bruegel har regnet på, hvor meget de store EU-lande regner med at hælde i digitalisering i forbindelse med den store genopretningsplan efter corona.

I Tyskland drejer det sig om næsten 15 milliarder euro, mens spanien regner med at bruge næsten 21 milliarder euro. Frankrig planlægger at bruge godt 10 milliarder euro, mens Italien sætter rekord med næsten 56 milliarder euro.

“Danmark er en frontrunner, når det gælder digitalisering, og vi har gjort os en masse erfaringer, som andre lande i Europa kan drage nytte af,” lyder det fra Natasha Friis Saxberg, direktør i brancheorganisationen IT-Branchen til Børsen.

Børsen har foretaget en rundringning til et antal danske it-virksomheder og konkluderer på den baggrund, at der er store forventninger til udbyttet af den kommende digitalisering af de store europæiske lande.

Det gælder blandt andre Netcompany, 7N, Samesystem og Milestone Systems.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

27. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

28. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

28. februar 2024 | Læs mere