Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Danske it-virksomheder står på spring for at spinde guld på Europas kæmpesats på digitalisering

Danmarks position som verdensmestre i digitalisering giver et enormt vækstpotentiale for danske it-virksomheder, som står på spring for at levere løsninger og know how til et kommende europæiske kæmpesats på digitalisering.

Europa står over for et kæmpesats på digitalisering, og der er afsat kolossale summer til at føre det ud i livet.

Det får danske it-virksomheder til at tro på et enormt vækstpotentiale for danskudviklede løsninger og salg af know how. Det skriver Børsen.

Den belgiske tænketank Bruegel har regnet på, hvor meget de store EU-lande regner med at hælde i digitalisering i forbindelse med den store genopretningsplan efter corona.

I Tyskland drejer det sig om næsten 15 milliarder euro, mens spanien regner med at bruge næsten 21 milliarder euro. Frankrig planlægger at bruge godt 10 milliarder euro, mens Italien sætter rekord med næsten 56 milliarder euro.

“Danmark er en frontrunner, når det gælder digitalisering, og vi har gjort os en masse erfaringer, som andre lande i Europa kan drage nytte af,” lyder det fra Natasha Friis Saxberg, direktør i brancheorganisationen IT-Branchen til Børsen.

Børsen har foretaget en rundringning til et antal danske it-virksomheder og konkluderer på den baggrund, at der er store forventninger til udbyttet af den kommende digitalisering af de store europæiske lande.

Det gælder blandt andre Netcompany, 7N, Samesystem og Milestone Systems.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?