Artikel top billede

Streaming: Blodig løgn for milliarder

Ny dramaserie fortæller historien om vidunderiværksætteren Elizabeth Holmes og hendes selskab Theranos, der bandt hele techverdenen en tyk løgn på ærmet.

Kunne man sende en iPhone, en AI-algoritme, en gensekventeringsmaskine eller en raket, der kan lande sig selv lodret, 70 år tilbage i tiden, ville det med datidens øjne ligne ren magi.

Men selv med opdateret teknisk indsigt kan det være svært at gennemskue, hvad der helt præcis lader sig gøre med eksisterende teknologi – og hvad der er rent tankespind.

Det gør techbranchen interessant for mennesker, der tidligere ville have været succesfulde sælgere af mirakelmedicin, splinter fra Jesu kors og redskaber til gør-det-selv-alkymisten.

Fantasterne bag WeWork er ét eksempel, vor hjemlige Stein Bagger er et andet – og Elizabeth Holmes og Theranos et tredje.

Sidstnævnte er emnet for drama-miniserien The Dropout, der netop har fået premiere på Disney+. Her spiller Amanda Seyfried hovedrollen som Holmes, mens Naveen Andrews spiller hendes forretningsmakker og kæreste, Sunny Balwani.

Det lykkedes dem at forblænde hele techverden samt at bilde stenrige investorer og endda indflydelsesrige, forhenværende statsmænd som Henry Kissinger og George Shultz ind, at Theranos’ teknologi var en billig måde at stille diagnoser på rekordtid ved blot at trække få dråber blod fra patienten.

Ideen var fin, men teknologien virkede ikke, og det vidste Holmes godt.

Alligevel fortsatte hun med at hale investeringer i land og gjorde sig stor ulejlighed for at snyde eller intimidere alle, der stillede kedelige spørgsmål. Dette dobbeltspil er selvfølgelig en del af handlingen i The Dropout.

Men til sidst væltede skeletterne ud af skabet, og Elizabeth Holmes fik travlt med at gå til retsmøder.

Senest blev hun i januar i år kendt skyldig i en række centrale anklagepunkter i en føderal kriminalsag og risikerer både millionbøder og et tocifret antal år i fængsel ved strafudmålingen sidst i september.

Titel: The Dropout / Kan streames på Disney+ (otte episoder)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere