Artikel top billede

Streaming: Blodig løgn for milliarder

Ny dramaserie fortæller historien om vidunderiværksætteren Elizabeth Holmes og hendes selskab Theranos, der bandt hele techverdenen en tyk løgn på ærmet.

Kunne man sende en iPhone, en AI-algoritme, en gensekventeringsmaskine eller en raket, der kan lande sig selv lodret, 70 år tilbage i tiden, ville det med datidens øjne ligne ren magi.

Men selv med opdateret teknisk indsigt kan det være svært at gennemskue, hvad der helt præcis lader sig gøre med eksisterende teknologi – og hvad der er rent tankespind.

Det gør techbranchen interessant for mennesker, der tidligere ville have været succesfulde sælgere af mirakelmedicin, splinter fra Jesu kors og redskaber til gør-det-selv-alkymisten.

Fantasterne bag WeWork er ét eksempel, vor hjemlige Stein Bagger er et andet – og Elizabeth Holmes og Theranos et tredje.

Sidstnævnte er emnet for drama-miniserien The Dropout, der netop har fået premiere på Disney+. Her spiller Amanda Seyfried hovedrollen som Holmes, mens Naveen Andrews spiller hendes forretningsmakker og kæreste, Sunny Balwani.

Det lykkedes dem at forblænde hele techverden samt at bilde stenrige investorer og endda indflydelsesrige, forhenværende statsmænd som Henry Kissinger og George Shultz ind, at Theranos’ teknologi var en billig måde at stille diagnoser på rekordtid ved blot at trække få dråber blod fra patienten.

Ideen var fin, men teknologien virkede ikke, og det vidste Holmes godt.

Alligevel fortsatte hun med at hale investeringer i land og gjorde sig stor ulejlighed for at snyde eller intimidere alle, der stillede kedelige spørgsmål. Dette dobbeltspil er selvfølgelig en del af handlingen i The Dropout.

Men til sidst væltede skeletterne ud af skabet, og Elizabeth Holmes fik travlt med at gå til retsmøder.

Senest blev hun i januar i år kendt skyldig i en række centrale anklagepunkter i en føderal kriminalsag og risikerer både millionbøder og et tocifret antal år i fængsel ved strafudmålingen sidst i september.

Titel: The Dropout / Kan streames på Disney+ (otte episoder)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?