Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook og Google er i gang med at sluge det danske annoncemarked: Har nu en markedsandel på 64 procent

Google og Facebook sidder tungt på det danske annoncemarked, viser en ny dansk rapport.

Tech-giganterne Facebook og Google forsætter fremgangen på det danske annoncemarked, og de sad i 2021 på 64 procent af omsætningen på markedet for digitale annoncer.

Det viser rapporten Online Markedsstatistik 2021 fra brancheorganisationen Danske Medier.

De to tech-giganter omsatte ifølge rapporten for 1,1 milliarder kroner mere end året før.

"Tallene viser tydeligt, at techgiganterne fortsat æder en større andel af det digitale annoncemarked,” siger administrerende direktør Mads Brandstrup ifølge en pressemeddelse.

Google er størst

Ifølge rapporten sidder Google på 47 procent af det danske marked for digitale annoncer, mens Facebook har en markendsandel på 17 procent.

Danske Medier advarer samtidig om, at Facebook og Googles dominans på det digitale annoncemarked sker på bekostning af de traditionelle medier, og derfor udgør en trussel for det danske demokrati.

Derfor opfordrer organisationen til øget regulering af tech-giganterne.

”Vi foreslår, at den kommende medieaftale indeholder en konkret indsats, der skal begrænse techgiganternes konkurrenceforvridende magt. EU er netop nået til enighed om Digital Services Act og Digital Markets Act, som er historiske i forhold til at sætte en stopper for giganternes dominerende position på det digitale marked," siger Mads Brandstrup ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge rapporten oplever det danske digitale annoncemarked dog en generel fremgang, og sammenlignet med 2021 steg omsætningen med 19,3 procent, hvilket svarer til en omsætningsfremgang på 1,7 milliarder kroner.