Artikel top billede

Prisen for konsulenter eksploderet i ejendomsvurderingssystem: Deloitte har sendt regninger for mere end en halv milliard kroner

Deloitte har faktureret den danske stat for over 500 millioner kroner i forbindelse med bistand til udviklingen af det skandaleramte it-system til ejendomsvurderinger, der stadig ikke er færdigt.

Det skattefinansierede og stærkt forsinkede it-system til ejendomsvurderinger har været et lukrativt bekendtskab for Deloitte.

Gennem årene har Deloitte banket så mange timer af på projektet, at finansafdelingen har kunne fakturere den danske stat for 524.107.925 kroner.

Siden 2015 er den samlede konsulentregning løbet op i 1,5 milliarder kroner, hvoraf Deloitte altså har taget sig af en tredjedel.

Det skriver Børsen, der har fået indsigt i konsulentregningerne til bistand med udviklingen af ejendomsvurderingssystemet.

I sommeren 2021 lød regningen til Deloitte på 215 millioner kroner for to års konsulentbistand. Dengang fortalte en unavngiven kilde til Børsen, at arbejdet med systemet - der flere gange har sprængt budgetterne - har været ‘infiltreret af Deloitte,’ der også står bag det oprindelige organisations-diagram til systemet.

Ikke kun Deloitte har banket timer af i projektet.

Af Børsens aktindsigt fremgår det, at Visma har faktureret for 336 millioner kroner, Kammeradvokaten for 145 millioner kroner, Systematic for 133 millioner kroner, mens SAS Institute har sendt regninger for 84 millioner kroner.