Artikel top billede

Hver anden dansker begår denne password-brøler

Cirka halvdelen af befolkningen genbruger deres adgangskoder til digitale tjenester, og det er særligt en gruppe danskere, som er særligt slemme til det.

En god, stærk og unik adgangskode kan have stor betydning for din digitale sikkerhed.

Men mange danskere har svært ved at leve op til grundreglerne for den gode sikkerhed, lyder advarslen fra forsikringsselskabet Gjensidige.

Ifølge en ny undersøgelse som forsikringsselskabet har foretaget i samarbejde med Kantar Gallup er det op mod hver anden dansker, som genbruger deres adgangskoder på tværs af forskellige internettjenester.

”Det øger risikoen for blandt andet id-tyveri, bedrageri og virus-spredning, hvis man har dårlige password-vaner,” lyder advarslen ifølge en pressemeddelelse fra Henrik Sagild, direktør for skade i Gjensidige.

En gruppe er særlig slem

Nu spørger du måske dig selv: ”Hvem er hver anden?”

Svaret på det spørgsmål er, at det fortrinsvis drejer sig om unge mennesker.

Således viser undersøgelsen, at ikke mindre end 61 procent af de 18 til 29-årige danskere genbrugere deres adgangskoder, mens det blot er 34 procent af de 50 til 59-årige.

Ifølge Gjensidige understreger danskernes genbrug af adgangskoder behovet for at anvende to-faktor-sikkerhed.

Men en undersøgelse, som forsikringsselskabet foretog i fjor viste, at det også her kun er cirka halvdelen af befolkingen, der følger dette råd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere